Генерал Сергей Суровикин, заместник-командващият руските военни операции в Украйна, е

...
Генерал Сергей Суровикин, заместник-командващият руските военни операции в Украйна, е
Коментари Харесай

NYT: Зам.-командващият руските военни операции в Украйна, е знаел за бунта на Пригожин

Генерал Сергей Суровикин, заместник-командващият съветските военни интервенции в Украйна, е имал предварителна информация, че командирът на наемниците Евгений Пригожин възнамерява протест против чиновници на защитата на Москва, заяви New York Times във вторник.
Вестникът цитира американски чиновници, осведомени от американското разузнаване по въпроса, и оповестява, че чиновниците „ се пробват да научат дали ген. Сергей Суровикин, някогашният върховен съветски пълководец в Украйна, е оказал помощ за планирането на дейностите на господин Пригожин предишния уикенд. “
Пригожин отлетя в заточение в Беларус във вторник по силата на договорка, която постави завършек на късия протест на неговите бойци от Вагнер през уикенда, до момента в който президентът Владимир Путин похвали въоръжените си сили за предотвратяването на революция.
Ню Йорк Таймс заяви, че американски чиновници също споделиха, че има признаци, че други съветски генерали също може да са подкрепили Пригожин.
Суровикин, именуван от съветските медии „ Генерал Армагедон “, беше подложен като повсеместен отговорник за интервенциите в Украйна през октомври. Но през януари съветският министър на защитата Сергей Шойгу назначи началника на Генералния щаб Валери Герасимов да следи акцията, като Суровикин остана като негов заместител.
Преди да вдигне протеста, Пригожин се беше разгневил както против Шойгу, по този начин и против Герасимов, обвинявайки ги за неуспеха на акцията и неналичието на поддръжка от страна на армията за бойците на Вагнер.
Суровикин прикани групата Вагнер да се откаже от опълчването си на военното управление и да се върне в базите си тъкмо преди Пригожин да поведе своите бойци на по този начин наречения „ марш за правдивост “. След като потегли от южния съветски град Ростов на Дон през уикенда, Пригожин прекъсна похода в границите на 200 километра (125 мили) от Москва.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР