Генерал Сергей Суровикин, заместник-командир на руските военни операции в Украйна,

...
Генерал Сергей Суровикин, заместник-командир на руските военни операции в Украйна,
Коментари Харесай

Американски представители: Руският генерал Суровикин е бил благоразположен към метежа на Вагнер

Генерал Сергей Суровикин, заместник-командир на съветските военни интервенции в Украйна, е бил благосклонен към протеста на началника на наемниците Евгений Пригожин през уикенда, въпреки да не е ясно дали го е подкрепял интензивно, обявиха през вчерашния ден американски чиновници, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Пригожин изненада света, като оглави въоръжен протест в събота, вследствие на който бойците на неговата група " Вагнер " стигнаха от украинската граница на 200 км от Москва, преди ненадейно да прекратят похода си.

Трима чиновници, говорещи при изискване за анонимност, обявиха, че Суровикин е подкрепял Пригожин, само че западното разузнаване не знае сигурно дали той е оказал помощ по някакъв метод на протеста.

В началото на метежа Суровикин обществено приканва бойците от частната военна компания " Вагнер " да се откажат от съпротивата си против военното управление и да се върнат в базите си.

Във вторник " Ню Йорк таймс " заяви, че Суровикин е знаел авансово, че Пригожин възнамерява протест.

Суровикин, именуван от съветските медии Генерал Армагедон поради известната си жестокост, е деец от войните в Чечения и Сирия и е награждаван от президента Владимир Путин.

През октомври Суровикин бе подложен отпред на военната акция в Украйна, само че по-рано тази година бе намален в ролята на заместител след ограничавания триумф на Русия в нашествието.

Пригожин, бивш съдружник на Путин, през последните месеци води все по-ожесточена омраза с Москва, в това число обществено съобщи, че на неговите войски не се дават задоволително оръжия от съветското министерство на защитата.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР