General Motors обяви ново партньорство с японския производител на строителни

...
General Motors обяви ново партньорство с японския производител на строителни
Коментари Харесай

Водородните кубове на GM ще захранват масивни камиони за минната индустрия

General Motors разгласи ново партньорство с японския производител на строителни транспортни средства Komatsu. To e за създаване на тежкотоварни минни камиони, задвижвани от технологията за водородни горивни кафези на автомобилния производител.

Компанията ще работи с японската компания, с цел да конфигурира нейните захранващи кубове с марката Hydrotec.

Всеки куб съдържа 300 обособени водородни горивни кафези с мощ от 80 kW нова мощ.

Количеството мощ, належащо за всеки камион, ще бъде голямо. Минните камиони 930E на Komatsu тежат над 500 тона, способни са да генерират 3500 конски сили и могат да носят номинален потребен товар от 320 тона.

Водородните горивни кафези употребяват компресиран водород като гориво.

Отделят водни пари като единствената си емисия.

Въпреки че технологията се създава от десетилетия, GM стартира да уголемява индустриалните си интервенции с вярата да сътвори нов бизнес. Съсредоточен върху мобилното произвеждане на сила и тежкотоварните коли, задвижвани с водород.

Чарлз Фриз, изпълнителен шеф на подразделението Hydrotec на GM, сподели, че голям брой горивни системи ще бъдат опаковани в масиви.

Такива, които са способни да доставят „ над 2 мегавата мощ “ във всеки камион.

Въпреки че обичайните акумулатори работят в действителност добре за електрифициране на пътнически транспортни средства и цели автопаркове, които са локализирани на едно място, това не е дейно решение за приложения с рисково изтегляне или условия за най-тежък потребен товар.

Фриз на брифинг с кореспонденти

GM съобщи, че желае да употребява кубовете за разнообразни уреди, в това число мобилни генератори, краткотрайни зарядни устройства за електрически транспортни средства и професионални транспортни средства – като терминални влекачи и миксери за цимент.

GM и Komatsu възнамеряват да тестват първообраз на подобен камион в полигон в Аризона.

Това ще стане някъде през идващите година или две. Ако резултатът им хареса, тогава ще се заемат с цяла флота. Минните камиони са склонни да работят на едно място през целия си живот, което ги прави положителни претенденти за атомна сила. Най-малкото поради ограничавания потенциал да се зареждат с гориво.

Даниел Фънканън, вицепрезидент по инженеринга за Северна Америка в Komatsu, сподели, че компанията интензивно търси сътрудници, които да оказват помощ за инсталирането на инфраструктура за водородно гориво на отдалечени минни места.

Той назовава това „ плюс и минус “ за бъдещето на камионите, задвижвани с водород.

Индивидуалните мини ще изискват релативно огромно количество водород. Така че явно те ще би трябвало да работят върху тази доставка в мината с локални или районни снабдители.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР