General Motors е подал на 12-и декември миналата година в американското

...
General Motors е подал на 12-и декември миналата
година в американското
Коментари Харесай

GM подаде патентна заявка за името Zora” - видео

General Motors е подал на 12-и декември миналата година в американското патентно ведомство United States Patent and Trademark Office заявка за отбрана на комерсиална марка с името "Zora ". То се свързва с редица предположения, че ще бъде обещано на новия модел C8 Corvette със приблизително разполагане на двигателя.

Интересен миг е че от автопроизводителя това е втората заявка свързана с това име – първият опит е бил през 2014-а година с краткотрайно блокиране на името. От тогава насам автопроизводителят е подал поръчки за патентно опазване на комерсиалната марка в съвсем всички страни в света.

Ho GM към момента не си е обезпечил напълно правата ввърху името, тъй като още не е предоставил в патентното ведомство документ за това по какъв начин възнамерява да го използва. Може би сега от GM искат удължаване интервала на поръчката си от 2014-а година, повтаряйки я на 14-и декември 2018-а. Анализатори чакат в най-скоро време автопроизводителят да даде на патентните управляващи документа с преднацначението на името в процеса на подготовка на дебюта на C8 Corvette.

Zora е персоналното име на известния и дълговременен основен инженер на компанията в предишното Зора Аркус-Дунтов, който се счита от почитателите на модела за създател на първото потомство на Corvette с двигател V-8. Този модел означи невиждан успех зад океана през 50-е години и след тях на предишния век. Дунтов дълги години се е борил в компанията да се направи вариант на модела със средноразположен двигател, само че не е съумял приживе до смърта си през 1996-а година.



Chevrolet е към този момент единствено на крачка от представянето на най-революционния си модел Corvette, по този начин желан от Дунтов. Новата машина има реновиран мотор LT1 V-8, а според някои сведения в плановете фигурират още разновидности с цялостно и хибридно задвижване. Говори се още че може би колата ще дебютира след броени дни по време на автосалона в Детройт, а други анализатори сочат като по-вероятно той да се появи през май или начлото на лятото. Очаква се цената на новия модел да е малко по-висока от сегашното поколение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР