Ген. Леонид Решетников не позволил на нашите митрополити да вземат

...
Ген. Леонид Решетников не позволил на нашите митрополити да вземат
Коментари Харесай

Фрогоко: Владиците ни зависими, ген. Решетников не ги пуснал на тържествата на Охридската архиепископия

Ген. Леонид Решетников не разрешил на нашите митрополити да вземат присъединяване в тържествата за 1000-годишнината на Охридската архиепископия, оповестиха за Фрог нюз лица от църковните среди, поискали анонимност. За да спре заминаването на духовниците в братска Македония, персонално дошъл в България.
По неофициална информация ген. Решетников се е срещнал с трима митрополити, един от които е ловчанският Гавриил. Именно на него предал поръчението на съветския патриарх Кирил. „ Било е заповед, не е било молба да не се празнува годишнината на Охридската архиепископия. Патриарх Неофит чинно извършва поръченията на Русия”, показва източникът на медията ни.

Целият Св. Синод е проруски надъхан. Там се слуша само „ Говорит Москва”. Според мълвата той получава пари от Москва, поради което извършва съветски поръчки. В духовните среди се приказва, че митрополит Гавриил е връзката на Руската патриаршия с нашия клир. Вероятно директно получавал пари от нея, защото е ковчежникът на църквата. През него минавали всички публични поръчки.

Връзката му с Русия е много от дълго време. Той е специализирал в Московската духовна академия през 1984-1986. От септември 1986 година е предстоятел на Българското църковно подворие при Московската патриаршия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР