Ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното

...
Ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното
Коментари Харесай

Ген. Попов: Задължителната казарма отново може да влезе в дневния ред

Ген. Константин Попов, ръководител на Комисията по защита в Народното събрание, съобщи по Българска национална телевизия, че заложените в бюджета пари за защита са за рационализация на армията.

Той напомни подписания контракт за придобиване на многофункционалните патрулни кораби, които ще бъдат издигнати у нас, подписания контракт за рационализация на танковете Т-72, представен от novini.bg.

Ген. Попов уточни още, че в Съединени американски щати са били изпратени летци за реализиране на нужната подготовка за ръководство на F-16, както и доста други нови начинания с убеждението, че в модернизацията е бъдещето. Точно за рационализация са планувани и средствата в бюджета за 2021 година.

Ген. Попов открои, че повишението на заплатите в армията с 10% също е заложено в бюджета. Повишението с 10% се прави в последните години и това прави армията по-привлекателно място за младежите.

Ген. Попов не изключи опцията в бъдеще на дневен ред още веднъж да бъде подложен въпросът за наложителната казарма. Съществен е обаче въпросът дали наложителната военна работа ще промени възпитанието на хората, поради това, че приказваме за обучение и други действия. По думите му това несъмнено е по този начин, само че попита дали това е обвързване само и единствено на армията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР