Ген. Херем бе категоричен, че нито заплахата от ядрен отговор,

...
Ген. Херем бе категоричен, че нито заплахата от ядрен отговор,
Коментари Харесай

Главнокомандващият въоръжените сили на Естония: Трябва да удвоим ...

Ген. Херем бе безапелационен, че нито опасността от нуклеарен отговор, нито опцията за обилни загуби няма да спрат Владимир Путин, в случай че реши да нападна своя дребен западен комшия, който ще бъде унищожен, в случай че не се опълчи на нападението.

„ Ако си покажеш лицето през моята граница, решителната победа би трябвало да пристигна доста бързо: не за месеци и години, а за дни и седмици “, означи ген. Херем пред локални медии по време на визитата си в Япония, където е на среща със чиновници от сферата на защитата. „ Ако в действителност имаме вяра, че това може да се случи през идващите три години, то би трябвало да вземаме решенията през днешния ден “, счита той.

 

Припомняме, че през вчерашния ден Путин категорично отхвърли опцията Русия да се е насочила към която и да е страна членка на НАТО, само че неговата пълномащабна инвазия на Украйна през 2022 година провокира терзания измежду страните от Запада, че той се стреми да възвърне контрола на Москва над някогашния Съветски съюз.

Естония, някогашна руска република, към този момент е нараснала бюджета си за защита до към 3% от Брутният вътрешен продукт, което я слага на челно място в това отношение в НАТО.

 

Миналия месец нейното разузнаване сигнализира, че Русия се готви за боен конфликт със Запада през идващото десетилетие и възнамерява да удвои въоръжените си сили, ситуирани по границата с Естония, Латвия, Литва и Финландия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР