Ген. Димитър Иванов, началник на авиобаза Крумово, коментира току що

...
Ген. Димитър Иванов, началник на авиобаза Крумово, коментира току що
Коментари Харесай

След трагедията с падналия хеликоптер: Ген. Димитър Иванов разкри колкто струва един летателен час

Ген. Димитър Иванов, шеф на авиобаза Крумово, разяснява одеве в ефира аргументите за падналия хеликоптер край Пловдив и за първи път разкри какъв брой коства един летателен час на водач у нас – приблизително 7000 лв..

Ето какво съобщи Иванов в ефира на Нова Тв:

„ Причините за нещастието още се обясняват. Техтническа нередовност на вертолета е единствено една от тях. Варианти са също пилотска неточност и външни условия. Когато приключи проучването на всички тези външни фактори и аргументи, тогава може да се изкаже извънредно мнение.

Всяко летателно средство има черна кутия, тя беше свалена и стартира нейното разглеждане и разчитане на параметрите на полета. Комисията ще се произнесе най-после.

Аз съм в тази база на работа от 2,6 години. Една година бях зам.- команадир, а близо две съм пълководец. Познавах починалите двама водачи, преди този момент също сме се срещали, въпреки всичко в  авиацията не сме доста хора. Конкретно за случая, аз бях вкъщи, когато ми се обадиха в 20,35 часа, и потеглих незабавно. Трагично беше, още веднъж се обръщам към роднините, тежка е болката и за тях, и за нас...

Дали двамата починали водачи са навършили години за пенсия, само че са останали на работа от обич къв авиацията? Мога единствено да кажа, че и двамата бяха експерти, и се вършеха работата с обич.

На съответния хеликоптер е изработен финален ремонт през 2016 година и от тогова не е показвал съществени недостатъци. Всяка машина изисква угрижване, всички водачи знаят и са задължени да вършат периодически прегледи.

5 млн.лева за поддръжка на нашита летателна техника не са задоволителни, работим при изострен дефицит на материални и финансови средства, този дефицит се усеща изключително при съветската техника.

17 летателни часа за половин година на водач са убийствено малко. Това, обаче е директно обвързвано с финансовата страна на въпроса, неглижирано е това състояние с години. Един час латателен полет коства приблизително към 7000 лв., а всеки водач би трябвало да поддържа подготовка и да е подготвен всеки миг да излезе на избавителна задача. В НАТО вършат 80 летателни часа годишно, само че ние... ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР