Geis Group придобива мажоритарен дял (66%) от Quehenberger Logistics (Квеенбергер

...
Geis Group придобива мажоритарен дял (66%) от Quehenberger Logistics (Квеенбергер
Коментари Харесай

Geis придобива мажоритарен дял в Quehenberger

Geis Group придобива мажоритарен дял (66%) от Quehenberger Logistics (Квеенбергер Логистикс) със задна дата от 1 януари 2023 година Стойността на договорката не беше разкрита.

Останалите 34 % ще се държат от предходния мажоритарен притежател - Кристиан Фюрщалер, който ще продължи да ръководи бизнеса като Изпълнителен шеф на Quehenberger Logistics в съществуващата организационна конструкция с всички чиновници.

" Квеенбергер Логистикс " оперира в България от 2013 година, когато придобива съперника си Х1 Express

Доставчиците на логистични услуги Geis и Quehenberger се допълват във връзка с география и продуктивност. И двете компании са дейни в свързани бизнес области, само че най-вече в разнообразни страни. В допълнение към главните пазари на Германия и Австрия, групата компании консолидира наличието си изключително в Централна и Югоизточна Европа. Логистичните услуги, предлагани на клиентите, варират от авто товарен превоз и договорна логистика до въздушен и морски превоз - в това число индустриални мрежи, например за мода, както и други комплицирани индустриални решения.

С общо към 10 000 чиновници на почти 200 местоположения в 13 страни и оборот от към два милиарда евро, групата компании се трансформира във водещ логистичен състезател на своите пазари.

Дъщерните сдружения на Quehenberger в Русия, Беларус, Казахстан и Украйна са изключени от придобиването. Тези компании бяха отделени от Augustin Quehenberger Group в обособена холдингова компания, CF Logistics GmbH, през 2022 година

Желано партньорство с ясна цел: напредък

С поглъщането на акциите на Quehenberger, Geis Group ще извърши най-голямото придобиване в историята на своята компания.

" Искаме интензивно да преследваме забавните благоприятни условия за напредък на пазара в Югоизточна Европа ", казват в изявление Ханс-Волфганг Гайс и Йохен Гайс, ръководещи сътрудници на Geis Group.  " В допълнение към фокусирането върху органичния напредък, ние обсъдихме разнообразни варианти за придобивания. Разговорът за нашите стратегически упоритости с компания, с която сме другари от години, явно беше пожеланият избор. Нашите компании работят дружно от 10 години. Познаваме се доста добре, имаме сходни корпоративни култури и цялостно единодушие по стратегическите вероятности. Затова сме доста удовлетворени, че тази транзакция се реализира. "

С придобиването на акциите на Quehenberger, Geis Group ще направи огромна крачка напред в тактиката си за осъществяване на бърз напредък освен на обслужваните до момента пазари, само че и в цяла Югоизточна Европа.

Quehenberger с рекорден оборот

През последните 15 години Quehenberger се развива бързо.  " През 2009 година поехме LKW Augustin с оборот от 90 милиона евро ", изяснява Фюрсталер,  " една година по-късно купихме елементи от някогашната Quehenberger Group и възобновихме марката. Оттогава означаваме постоянен напредък. Миналата година, през 2022 година, постигнахме рекордни продажби от към 650 милиона евро. На някои пазари поддържаме водеща пазарна позиция. В тясна съгласуваност с Geis Group в този момент ще използваме пълномощия и синергии за бързо разширение на бизнеса. "

Най-доброто от двете: Комбинирана мощ и по-плътна мрежа

Geis и Quehenberger ще обединят мощните си страни в бъдеще и ще продължат да усъвършенстват своите портфейли от услуги. Тъй като в границите на групата компании те ще дефинират най-хубавите индикатори като стандарт за всички процеси.

Клиентите ще получат достъп до доста по-голяма мрежа, която се простира от Люксембург до Черно море и от Балтийско море до Средиземно море. Още по-важни са модерните, устойчиви и ефикасни логистични решения по цялата верига на доставки, които Geis и Quehenberger ще ползват дружно със своите клиенти като мощни логистични сътрудници. Това включва и висока степен на цифровизация, потребление на AI и автоматизация.

" В тези области можем да понижим капиталовите разноски в бъдеще посредством взаимен метод ", казва Родолф Шьотел, финансов шеф на Quehenberger Logistics.

Quehenberger се смята за пионер в промишлеността, когато става въпрос за цифровизация и автоматизация, до момента в който GeisGroup е постигнала високо равнище на успеваемост и резистентност в своите услуги - идеална насочна точка за по-нататъшно развиване на авангардни логистични решения.

" Нашата цел за сполучливо и стабилно придвижване на стратегическия напредък и по-нататъшно развиване на цената и успеваемостта на компанията съответствува изцяло с тази на Geis Group ", споделя Шьотел.

" Ние сме финансово постоянни и самостоятелни, имаме бързи процеси на взимане на решения в нашата приблизително огромна корпоративна просвета и предлагаме на нашите клиенти отлични логистични решения на тази основа ", заключават Ханс-Волфганг Гайс и Йохен Гайс.  " Нашите общи цели са мощни оперативни звена, успеваемост, качество и резистентност. "

Сделката предстои на утвърждение от антитръстовите органи. 

Съгласно уведомлението, посстъпило в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се чака интервенцията да окаже влияние върху следните съответни продуктово-географски пазари в България: спедиция, превоз и договорна логистика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР