ГДБОП пресече незаконно разпространение на стоки с лого на защитени

...
ГДБОП пресече незаконно разпространение на стоки с лого на защитени
Коментари Харесай

ГДБОП пресече незаконно разпространение на стоки с лого на защитени марки

ГДБОП пресече нелегално разпространяване на артикули с лого на предпазени марки, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
 Министерство на вътрешните работи
Спецоперацията е осъществена от чиновници на отдел „ Киберпрестъпност “ - ГДБОП и сътрудниците им от СБОП-Шумен, със съдействието на регионалната дирекция и под наблюдението на шуменската прокуратура.

Установено е, че противозаконната активност е реализирана от търговски сдружения на територията на Шумен. Според данните досега сдруженията предложили артикули - облекла и аксесоари, обозначени с логото на седем търговски марки, без единодушието на правопритежателя.

Незаконната комерсиална активност е реализирана по няколко канала - от една страна те зареждали търговски обекти за директна продажба, а от друга - предложили стоката посредством особено основани страници в обществените мрежи.

В хода на следствието е изяснено, че причинителите са подхванали ограничения за прикриване на незаконната си активност, само че опитът им бил кръстосан вследствие на светкавичната и професионална реакция на полицейските чиновници.
 Министерство на вътрешните работи
При последвалите претърсвания са конфискувани 34 чувала с голям брой облекла, чанти и обувки, както и мобилни устройства, посредством които бивали управлявани страниците в обществените мрежи.

По първична информация противозаконната активност е осъществявана в продължение на близо три години. Противодействието на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари е измежду целите на Европейски Съюз в региона на правоприлагането и вътрешната сигурност.
 Министерство на вътрешните работи
В тази връзка на европейско равнище е създаден проект за противопоставяне на този тип закононарушения, който се реализира в границите на европейската мултидисциплинарна платформа за справяне с незаконни закани - ЕМРАСТ.

В тази платформа работят взаимно 24 държави-членки на Европейски Съюз и относимите европейски организации /сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и други България, в частност ГДБОП, е началник на европейската група, която работи по линия на противодействието на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР