Газпром прилага указа на руския президент Владимир Путин за налагане

...
Газпром прилага указа на руския президент Владимир Путин за налагане
Коментари Харесай

Газпром работи по прилагането на схемата за плащане в рубли за руския газ, заяви Кремъл

" Газпром " ползва указа на съветския президент Владимир Путин за налагане на заплащания в рубли за доставките на газ от Русия, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс. Той не даде спомагателни разяснения, откакто му бе заложен въпрос за насоките, дадени от Европейската комисия (ЕК) по отношение на проекта на Русия за възнаграждение в рубли на съветски енергоизточници от " вражески страни ".

Европейска комисия съобщи, че европейските компании ще би трябвало да изпълнят спомагателни условия като да вземем за пример декларация, че смятат, че договорните им отговорности са изпълнени, откакто подават валути, разнообразни от съветската рубла.

" Всички контакти с купувачите на газ са осъществени посредством " Газпром ", тъй че компанията ще разгласява информация за резултатите от договарянията ", сподели Песков на ежедневна конферентна връзка с медиите.

От " Газпром " отхвърлиха коментар.

Миналия месец съветският президент Владимир Путин изиска страните, които той дефинира като " вражески ", да приложат скица, при която ще откриват сметки в " Газпромбанк " и ще правят заплащания в евро или долари, които ще бъдат конвертирани в рубли.

По-рано Песков сподели, че заплащанията по схемата за доставки, осъществени след влизането в действие на указа на Путин, се чакат през май.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР