Газпром през първото полугодие на 2023 г.е намалил добива на

...
Газпром през първото полугодие на 2023 г.е намалил добива на
Коментари Харесай

Газпром намалил добива на газ с 25%

" Газпром " през първото полугодие на 2023 г.е понижил добива на газ с 24,7%, до 179,45 милиарда куб. м (от 238,46 милиарда куб. м през предходната година), се споделя в отчета на компанията.

Концернът разкри данни за производството и доставките на газ за първи път тази година. До края на 2022 година докладите бяха оповестени на всеки два месеца.

Компанията свързва намаляването на производството на газ с " приемането в редица страни на политически стимулирани решения, ориентирани към отвод от импорт на съветски газ ". Производството на петрол и газов кондензат през първата половина на годината е повишено с 8,8% до 36,31 милиона тона.това, както се споделя в отчета, се дължи, наред с други неща, на въвеждането в употреба на нови кладенци и индустриални мощности в Уренгойското находище.

През първите шест месеца на 2023 г.в газопреносната система на компанията в Русия са постъпили с към 12% по-малко газ спрямо предходната година (286,7 милиарда кубически метра спрямо 328,8 милиарда кубически метра).

Намаляването на този индикатор се дължи основно на намаляването на размера на доставките на газ отвън Русия за страните от Европейската далечна чужбина и намаляването на размера на изпомпване на газ в подземните складове.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР