Газпром повдигна възможността за продължително спиране на доставките на природен

...
Газпром повдигна възможността за продължително спиране на доставките на природен
Коментари Харесай

Газпром спира за неопределено време Северен поток 1

" Газпром " повдигна опцията за дълготрайно прекъсване на доставките на природен газ за Европа през основен водопровод до Германия, базирайки се на нуждата от незабавна поддръжка, оповестяват " Индипендънт ", СиЕнЕн и " Файненшъл таймс ".

Руската държавна енергийна компания съобщи в обява в обществените медии, че е идентифицирала " неизправности " на основна турбина по газопровода " Северен поток 1 ", който придвижва природен газ от Западна Русия до Германия.

Тръбопроводът няма да работи, в случай че те не бъдат отстранени.

Рано в сряда " Газпром " изцяло спря притока на газ през " Северен поток 1 " в сходство с по-ранно известие, като добави, че прекъсването ще продължи три дни.



Компанията сподели, че е нужна работа по единствената останала функционираща турбина в компресорната станция Портовая в съветския завършек на тръбопровода, само че немски чиновници сложиха под подозрение това пояснение.

Това беше най-новото развиване в сагата, в която " Газпром " уточни механически проблеми като причина за понижаване на газовите потоци през " Северен поток 1 " - пояснения, които немските публични лица отхвърлиха като прикритие за политическа игра след нахлуването на Русия в Украйна.

" Газпром " заяви, че са открити течове от четири турбини в компресорната станция Портовая в съветския завършек на тръбопровода, в това число единствената настояща.

Тя твърди, че е получила предизвестия от Руската работа за сигурност на индустрията, че течовете " не разрешават безвредна и безпроблемна работа на газотурбинния мотор ".

" Във връзка с това е належащо да се подхващат съответните ограничения и да се прекрати по-нататъшната употреба на... газокомпресорния елемент по отношение на откритите груби (безопасни) нарушавания ", споделиха от компанията.

През последните седмици " Северен поток 1 " работи единствено с 20 % от потенциала си .

Междувременно министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели в петък, че Русия ще откри за преференциално да продава нефт на цена, избрана от западните страни , тъй като в противоположен случай ще би трябвало да спре производството и способността ѝ да възобнови производството ще претърпи трайни вреди.

Йелън сподели пред MSNBC, че проектът за таван на цените на Г-7 ще понижи наличните средства за войната на Москва в Украйна. " Те ще се оправят доста по-добре стопански, в случай че изберат да продават на тавана на цената, в сравнение с в случай че затворят ", сподели тя за Русия.

Съобщението от " Газпром " пристигна единствено часове, откакто Г-7 обявиха, че не престават с проекта си да наложат таван на цените на износа на нефт от Русия .



Москва понижи доставките по тръбопровода до 40% от потенциала през юни и до 20% през юли обвинявайки проблеми с поддръжката и наказания, които съгласно Русия пречат на връщането и инсталирането на съоръжение.

Намалените потоци през Северен поток усложниха напъните в цяла Европа да се натрупа задоволително газ за зимата, защото европейските държавни управления се опасяват, че Русия може да спре напълно подаването на газ.

В тази връзка на равнище Европейски Съюз бе гласувано политическото съглашение, реализирано от Съвета в рекордно къс период въз основа на импортираното предходната седмица предложение на Комисията, което ще подсигурява проведено и координирано понижаване на потреблението на газ в целия Европейски Съюз , за подготовка за идната зима. Постигнатото съглашение за групов ангажимент за понижаване на потреблението с 15% е от огромно значение и ще спомогне да бъде посрещната зимата с цялостни газохранилища.

Съобщението на " Газпром ", че понижава още повече доставките на газ за Европа през " Северен поток 1 " без основателна техническа причина, в допълнение илюстрира ненадеждния темперамент на Русия като енергиен снабдител, обявиха от Европейската комисия.

Източници: " Индипендънт ", СиЕнЕн и " Файненшъл таймс "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР