„Газпром“ очаква окончателното решение на Стокхолмския арбитражен съд по иска

...
„Газпром“ очаква окончателното решение на Стокхолмския арбитражен съд по иска
Коментари Харесай

„Газпром“ очаква решение на съда по иска на „Нафтогаз“ за транзита до края на февруари


„ Газпром “ чака окончателното решение на Стокхолмския трибунал по желае на „ Нафтогаз “ по контракта за преноса на газ не по-късно от февруари 2018 година, се споделя в проспекта за евробондове на съветския газов холдинг.

Решението по разногласието сред „ Нафтогаз “ и „ Газпром “ по цената за доставяния съветски газ се чака не по-късно от декември.

През юли „ Газпром “ също в проспекта за евробондове очакваше дефинитивно решение на съда по разногласието с „ Нафтогаз “ до 30 ноември 2017 година

По-рано ръководителят на „ Газпром “ Алексей Милер оцени сумата, която би трябвало да бъде възобновена от „ Нафтогаз “ в интерес на „ Газпром “ на 1,7 милиарда $. Той съобщи също по този начин, че „ Газпром “ е взел решение да апелира краткотрайното решение на Стокхолмския арбитраж в

Апелативния съд в Швеция.

По-късно заместник-председателя на „ Газпром “, Александър Медеведев изясни, че сумата от 1,7 милиарда $ в интерес на „ Газпром “, съгласно предварителното решение на съда е разликата сред взаимните вземания на сдруженията.

Стокхолмския арбитраж приключи на 10 октомври чуванията по делото сред „ Нафтогаз “ и „ Газпром “. На 31 май Стокхолмския арбитраж излезе с междинното решение по желае на „ Газпром “ към „ Нафтогаз “. По данни на украинската компания „ Нафтогаз “, арбитражът е отменил клаузата „ вземи или заплати “ на „ Газпром “ по контракта за доставка на газ за Украйна. Уточнява се, че решението на съда също по този начин анулира възбраната за реекспорт на газ и е преразгледана формулата на цените на газа от 2014 година, която в този момент ще бъде обвързана с котировките на европейските газови хъбове.

„ Газпром “ обаче не удостовери това известие на украинската компания.

Така на 30 юни стана ясно, че Стокхолмския съд е предложил на „ Газпром “ и „ Нафтогаз “ сами да се схванат за сумата на претенциите. Ако страните не реализиран съглашение, се чака, че съдът самичък ще дефинира сумата, оповестява ТАСС.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР