Газпром“ очаква най-високите приходи от износ на газ за последните

...
Газпром“ очаква най-високите приходи от износ на газ за последните
Коментари Харесай

„Газпром очаква рекордни приходи от износ на газ за последните шест години

„ Газпром “ чака най-високите доходи от експорт на газ за последните шест години, разгласи заместник-началникът на отдела на за износ Андрей Зотов, оповестява Нова телевизия.

„ Мога да кажа, че общите доходи, които се плануват за 2021 година, ще бъдат най-високите за последните шест години. Финансовият резултат надвива над физическите размери на доставените артикули. А какъв ще е физическият размер, ще забележим след 15 януари 2022 година, когато ще бъдат подписани последните актове за доставка и приемане на газ до декември “, сподели той по време на конферентна връзка.

По-рано от компанията оповестиха, че правят оценка цената на газа за експорт през четвъртото тримесечие на 2021 на 550 $ за хиляда кубически метра.

„ Пазарните условия и форуърдните криви демонстрират, че цената на 4-то тримесечие ще бъде оптималната цена. И съгласно изчисленията, които направихме на 25 октомври, среднопретеглената цена е на равнище от 550 $ (на хиляда кубически метра – бел.ред.) “, сподели Зотов, представен от РИА Новости.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР