Газпром нефт преобразува напълно взаимните разплащания в юани при зареждане

...
Газпром нефт преобразува напълно взаимните разплащания в юани при зареждане
Коментари Харесай

„Газпром нефт” зарежда самолети в Китай срещу юани

" Газпром петрол " преобразува изцяло взаимните разплащания в юани при зареждане на полети на съветски самолетни компании в Китай, оповестяват от компанията. До края на 2022 година „ Газпром нефт” възнамерява също да трансферира в рубли заплащанията към китайските самолетни компании на съветските летища.

Компанията доставя в страните от Азиатско-тихоокеанския район, в това число в Китай, съветски битумни материали, моторни и индустриални масла за азиатско-тихоокеанските страни и зарежда резервоарите на самолетите. „ Преходът към взаимни разплащания в национална валута в най-големите летища в Китай освен ще ускори съдействието с нашите китайски сътрудници, само че и ще увеличи успеваемостта на финансовите транзакции”, съобщи вицепрезидентът на компанията Алексей Янкевич, съобщи БГЕНС.

Руските авиопревозвачи се обслужват на 36 огромни летища в Китай от бизнес оператора на „ Газпром нефт” за самолетно гориво „ Газпром нефт-Аеро”. Компанията, в партньорство с националния снабдител на гориво в Китай, зарежда постоянни и чартърни полети на 20 съветски самолетни компании, в това число „ Аерофлот”, Уралските авиолинии и „ Волга – Днепър”.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Китайският юан е на път да се трансформира в доста по-влиятелна...

В края на 2021 година общият размер на продажбите на керосин от „ Газпромнефт-Аеро” надвиши 115 000 тона. Стратегията за развиване на бизнеса с авиационни горива на „ Газпром нефт” с възобновяване на пътническия трафик сред страните планува по-нататъшно увеличение на продажбите на горива по руско-китайските направления до повече от 200 000 тона до 2025 г.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР