Газпром намали за втори пореден ден обема на доставяния за

...
Газпром намали за втори пореден ден обема на доставяния за
Коментари Харесай

Газпром намали още обема на доставяния за Европа природен газ по Северен поток-1

" Газпром " понижи за втори следващ ден размера на доставяния за Европа природен газ по " Северен поток 1 ", откакто вчерашните понижения доведоха до 30-процентен скок на цената на синьото гориво при отварянето на борсата в Нидерландия.

Руската компания разгласи, че през днешния ден се употребяват едвам 40 % от потенциала на газопровода до Германия, който е 167 милиона кубически метра на ден.

Официалното пояснение на шефа на " Газпром " Алексей Милер гласи, че поради глобите против Русия Канада не доставя на немската компания " Сименс " елементи, нужни за сервизна поддръжка на турбини за една от компресорните станции на " Северен поток ".

Според немските управляващи това пояснение е " механически безпричинно " и същинската цел на " Газпром " е да аргументи следващ скок на цените на газа в миг, когато европейските страни се пробват за складират задоволително от това гориво за зимата.

Италианската енергийна компания " Ени " заяви, че през днешния ден получава едвам 65 % от поръчаното от " Газпром " количество.

Австрийската OMV също разгласи понижение, само че не уточни с какъв брой. С по към 30 на 100 по-малко газ чакаха Словакия и Чехия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР