Газпром е взел решение за маршрута на втората тръба от

...
Газпром е взел решение за маршрута на втората тръба от
Коментари Харесай

„Комерсант“: Маршрутът на „Турски поток“ ще минава през България

" Газпром " е взел решение за маршрута на втората тръба от " Турски поток " и той ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия, осведоми в днешния си брой съветското издание " Комерсант ".
 
Алтернативата беше втората тръба да минава през Гърция към Италия. В понеделник в Истанбул Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган участваха на гала за края на построяването на морската част от " Турски поток ". Тогава обаче не беше ясно накъде ще продължи втората тръба.
 
„ Газпром “ има намерение да стартира доставките през „ Турски поток “ за България и Сърбия при започване на 2020 година, а в Унгария през 2022 година, което ще разреши още от 2022 година да се откаже от преноса през Украйна. По създание, това е маршрутът на „ Южен поток “.
 
За доставките на тези размери от Турция през България ще бъде употребена част от съществуващата инфраструктура в реверсен режим. Около компресорната станция „ Провадия “ в североизточна България ще бъде издигната станция „ Нова Провадия “ и от нея ще бъде построен нов газопровод с дължина 474 км и налягане 7,5 Мпа, което ще се поддържа от още една компресорна станция „ Расово “ край границата със Сърбия. Газопроводът ще пресича границата в региона на град Зайчар. Цената на разширението на системата ще бъде 1,63 милиарда $, написа „ Комерсант “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР