”Газпром” е влязъл директно в кабинета на новия енергиен министър

...
”Газпром” е влязъл директно в кабинета на новия енергиен министър
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Подръжничка на путинската пропаганда влезе в кризисния щаб за газа

”Газпром” е влезнал непосредствено в кабинета на новия енергиен министър - шеф на неговия политически кабинет е Любомира Ганчева, дясна ръка по енергийните тематики на самия Румен Петков, по едно време даже му беше и заместител ръководител в партия АБВ ", това написа в обществената мрежа авализаторът Пламен Димитров.

Към момента Любомира Ганчева взе участие в съвещанията на спешния щаб за " кризата” с газа, като шеф на кабинета на служебния министър Росен Христов, съгласно известия на държавното управление. В същото време тя е оповестена за заплаха за националната сигурност на Украйна от център “Миротворец” и е обичан воин на съветската агитация, като заместител ръководител на партия “АБВ”.

Причините за попадането на Ганчева в неофициалния “черен списък” на Украйна са няколко. Първата е “нарушаване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна” поради присъединяване ѝ в Ялтинския интернационален стопански конгрес през април 2019 година в нелегално анексирания полуостров Крим. Следващите аргументи - участване в пропагандистки мероприятия на страната агресор против Украйна и опити за заверка на анексирането са разследване от присъединяване и във форума.

При присъединяване си във форума и медийните изяви около него Ганчева “създава” ред заглавия употребявани от съветските пропагандни издания.

Така да вземем за пример държавната РИА Новости излиза със заглавие- “От България дадоха обещание да се разгласят против антируските наказания в ЕП”. “Новината” поема по безчет съветски новинарски уеб сайтове и агрегатори на вести. Това, че Ганчева е заместник-председател на извънпарламентарна партия АБВ, която няма евродепутати, няма огромно значение за пропагандата, значимо е заглавието и внушението му.

През идната година - 2020 година Ганчева още веднъж е в съветските вести, като наблюдаващ на референдума с който беше изменена съветската конституция, с цел да може Владимир Путин да бъде президент още 2 мандата.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР