“Газпром“ е намалил експорта на петрол през месец юни с

...
“Газпром“ е намалил експорта на петрол през месец юни с
Коментари Харесай

„Газпром“ е намалил експорта на газ с 2,1 % през юни


“Газпром “ е понижил експорта на нефт през месец юни с 2,1 % - до 15 милиарда куб м. Както се споделя в известието на компанията, равнището на износ на газ за първото полугодие е понижен с 5,9 % - до 95,3 млрд.куб м. Предвид това, че за петте месеца на тази година равнището на износ на газ е достигнало 80,3 милиарда куб м, експортът на газ през юни е достигнал 15 млрд.куб м.

„ За редица страни обаче експортът се е нараснал. В частност за Унгария доставките са нарастнали с 67,2 %, за Австрия – с 28,5 %, за Чехия – с 48,2 %, за Словакия – с 21,1 %, за Нидерландия – с 6,4 %, за Италия и Франция – с 1,5 %, се споделя в известие на „ Газпром “.

Добивът на газ по предварителни данни през първото полугодие е достигнал 258,7 милиарда куб м. „ Това е оптималното равнище на рандеман през първото полугодие за последните осем години от 2011 година и с 2,3 % повече от аналогичния интервал на 2018 година, се споделя в известие. Търсенето на газ от компанията на вътрешния пазар за 6-те месеца е намаляло с 2 %, като в това време доставките са се нараснали със 7,4 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР