Газовите доставки за България станаха тема на ожесточени политически престрелки

...
Газовите доставки за България станаха тема на ожесточени политически престрелки
Коментари Харесай

Газовите доставки за България предизвикаха ожесточени политически престрелки и дело за клевета

Газовите доставки за България станаха тематика на яростни политически престрелки сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната ".

ГЕРБ упрекна държавното управление на Кирил Петков, че до последния ден на ръководството си са купували газ от " Газпром " през дъщерни сдружения на газовата компания. Според ГЕРБ с това обществото е било ощетено с близо 28%. От партията желаеха отговор от " Продължаваме промяната " за какво са купували съветски газ вместо на цена от 86 евро на цена от 110 евро.

Малко след изказванията на ГЕРБ съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разгласи, че ще съди Бойко Борисов за половин милион лв.. Това той съобщи, незабавно откакто внесе документи в Софийския областен съд.

Междувременно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани партиите да одобряват заледяване цената на газа за бита.

На брифинг от ГЕРБ припомниха, че цената на " Газпорм " за България през юли е била 86 евро. Вместо това страната ни е купувала от румънско дъщерно сдружение, което е 100% дъщерно дружество на " Газпром Швейцария ", по цена от 110 евро. Начертаха и скица по какъв начин е ставало това. Заподозряха, че облагата е отивала в интерес на " Продължаваме промяната ".

" Колко отива там не знаем, по тази причина и ще сложа тук въпросителни на схемата. Но от " Газпром Швейцария " най-вероятно някакви пари отиват в офшорките. Защо считаме по този начин ли - тъй като нямам никакво друго пояснение за какво вместо да купуваш от " Газпром " непосредствено на 86 евро, ще купиш от от румънските " Газпром " на 110 евро. ", съобщи Делян Добрев от ГЕРБ.



Малко по-късно, след брифинга и обвиняванията на ГЕРБ, Кирил Петков внесе тъжба за клюка в съда. Повтори, че те са договорили цена за втечнения газ от американските танкери на цена с 30 $ по-ниска от европейската.

" Този човек към този момент е осъждан за клюка, потвърден измамник. Омръзна ми този вид неистини да се приказват от заран до вечер по медиите. Лъжата, в която аз го укорявам, за всичките - за медиатори, за комисионни, за които той приказва. Трябва да спрем този вид остарели лъжци с техните мутренски похвати да сменят основната тематика на деня. ", сподели Петков откакто внесе тъжба за клюка в съда.



Бойко Борисов прикани " Демократична България " да не канят на митинги против Газпром, а да поканят партиите да подпишат за диверсификация на газа.

" Отговорът е едносричен, за " Газпром " - " да " - 100% диверсификация. Пратете ни да си сложим подписа или кажете къде да дойдем да сложим автограф. ", сподели Борисов.

Междувременно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова насочи друго предложение към партиите. Във фейсбук тя написа, че до момента в който останалите се упрекват за доставките на газ, вместо да дават решение, хората се тревожат за растящите цени.



Затова тя насочва три питания - подготвени ли са останалите партии да се замрази цената на газ за битовите консуматори, да се подкрепи бизнеса, както и дали са подготвени за стратегия за обществена помощ на енергийно слабите и нарастване на приходите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР