Газовете, съдържащи топлина, причиняват повишаване на температурата на земната повърхност

...
Газовете, съдържащи топлина, причиняват повишаване на температурата на земната повърхност
Коментари Харесай

8 неща, които всеки от нас може да направи, за да спасим планетата

Газовете, съдържащи топлота, предизвикват повишение на температурата на земната повърхнина и вследствие на това, морското ниво се е повишило. Това може да докара до замърсяване на водоизточниците и селскостопански почви и загуба на местообитания за риба, птици и растения. Ниските острови, да вземем за пример, като Бангладеш и Холандия, могат евентуално да изчезнат изцяло под водата.

Ето 8 неща, които всеки от нас може да направи, с цел да запазим природата:

1. Променете метода си на хранене

 8 неща, които всеки от нас може да направи, с цел да спасим планетата Instagram

Индустриалните аграрни земи са нездравословни за животните и за цялата околна среда. Тези браншове замърсяват въздуха и водата. Можете да започнете да решавате този проблем, като извършите следното:

Спрете да ядете месо. Знаете ли, че с цел да се създаде 1 кг месо, фабриките употребяват 2,400 галона вода?

Купувайте храна от локални фермери. Това ще помогне за понижаване на замърсяването на въздуха по 2 метода: не е нужно да стигате надалеч, с цел да купите това, от което се нуждаете, а стоките не би трябвало да изминават дълъг път, с цел да стигнат до вас.

Отглеждайте личната си храна. Дори в случай че имате дребен апартамент, а не къща с градина или заден двор, постоянно можете да отглеждате домати и други зеленчуци на прозореца.

2. Помислете за водата

 8 неща, които всеки от нас може да направи, с цел да спасим планетата Instagram

Днес съвсем 60 милиона души са изправени пред рецесия на храните и водата в резултат на световното стопляне. Как можем да запазим водния баланс?

Купете пречиствателно устройство за водата. Водата, с която се къпете, ще бъде филтрирана и употребена в тоалетната, да вземем за пример.

Спирайте водата, до момента в който миете зъбите, миете чинии или измивате косата си. Земята и портфейлът ви ще ви благодарят.

Използвайте слънцето, с цел да затоплите водата. Консултирайте се с специалисти - тази технология е по-достъпна, в сравнение с наподобява.

3. Посадете дърво

 8 неща, които всеки от нас може да направи, с цел да спасим планетата Instagram

Закупуването на разсад не е единственият метод това да се случи. Можете да съберете жълъди, кестени и други семена и да ги засадите. Мислите, че това 1 дърво, което сте засадили, няма да промени нищо? Ами в случай че всеки от нас засади едно дърво?

4. Правете си сами някакви неща

 8 неща, които всеки от нас може да направи, с цел да спасим планетата Instagram

Храна: Опитайте да готвите, без да употребявате полуготови артикули, колкото е допустимо. Също по този начин, купувайте огромни опаковки от продуктите, с цел да намалите количеството на боклука.

Продукти за тялото: Можете сами да извършите шампоан, еликсир за коса, крем и паста за зъби. Опитайте се да замените някои от тях за начало, по-късно заменете множеството от продуктите, които употребявате. Само кокосовото масло може да размени 2 продукта: крем за тяло и артикул за измиване на лицето.

5. Уважавайте флората и фауната
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР