Газовата връзка с Гърция трябва да получи Акт 16 до

...
Газовата връзка с Гърция трябва да получи Акт 16 до
Коментари Харесай

Гръцката газова връзка - с акт 16 до края на август

Газовата връзка с Гърция би трябвало да получи Акт 16 до края на август, разгласи министър председателят в оставка Кирил Петков. " След като на 8 юли завършихме дейностите по интерконекторната газова връзка с Гърция, в този момент имаме прогрес по завършването на документалната част, с цел да влезе в употреба. Имаме Акт 14 ", уточни министър-председателят в оставка. По думите му компанията ISGB, която построява интерконектора от българска страна, е поела ангажимент до края на август да подсигури Акт 15 и Акт 16 през идващите четири седмици.

Реално цената на газа ще падне в допълнение сега, в който имаме Акт 16, и изгодите от това оборудване ще бъдат усетени от всеки български жител, увери Петков. Той още веднъж разяснява, че 12 години ГЕРБ не са имали политическа воля да осъществят този план. " Т.нар. евроатлантици прикрито са работили в полза на " Газпром " през всички тези години, макар голямата разлика в цената на съветския и азерския газ ", сподели министър председателят.

" Ако идващия месец не се стигне до Акт 16, това значи, че още веднъж сме се върнали в годините, когато националният интерес не е водещият. Надявам се да не се случи това ", съобщи Петков.

От 1 октомври, в случай че идващите няколко стъпки се изпълнят както би трябвало, ще има осезаемо понижение на цената като резултат от гръцката газова връзка, разгласи и министърът на енергетиката в оставка Александър Николов. Той акцентира, че планът е значим за целия район, тъй като единствената допустима опция за стандартни доставки на газ е Азербайджан. Затова и Европейска комисия имала интерес да се усилят количествата към Европа.

Подкрепете ни като последвате или харесате вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР