Газ у нас през есенно-зимния период ще има, но радиаторите

...
Газ у нас през есенно-зимния период ще има, но радиаторите
Коментари Харесай

Няма да останем без газ, но ще имаме по-хладни радиатори

Газ у нас през есенно-зимния интервал ще има, само че радиаторите евентуално ще са по-студени. Това съобщи енергийният специалист Иван Хиновски.

„ До необятната общност не доближава цялата информация какво се прави. Вероятно се подхващат и дипломатически стъпки със Съединени американски щати и Азербайджан за повишение на различните доставки на природен газ. Те са различни, тъй като въпреки всичко имаме контракт с „ Газпром”. До какъв брой той е сигурен сътрудник – стана ясно, че би трябвало да имаме едно наум”, разяснява той.

„ Няма да останем без газ. При всички случаи ще има количества най-малко за покриване на минималните товари на топлофикациите. Потребителите би трябвало обаче да живеят с мисълта, че няма да имаме парно и отопление в същата степен и мощ, каквато имахме досега”, счита Хиновски.

„ Ако не възстановим номиналните количества газ за потребяване, ще понижат товарите, т.е. ще се понижи температурата в подаващата автомагистрала, респективно в абонатните станции и ще имаме по-хладни радиатори. Това е най-песимистичният сценарий”, изясни той пред Нова.

Според енергийния специалист Турция се подценява като източник на газ. „ Ние нямаме контракт, нямаме правно съображение да купуваме газ от там. Мълчи се по въпроса, че има някакви диалози, само че няма данни. В Турция има доста газ. И съветски, и египетски. Има контракт да не се конкурира съветският газ в България, което за нас не е преференциално,. „ Газпром” разчита, че ще е единственият снабдител за България”, разяснява Иван Хиновски.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР