Гъвкаво работно време и дистанционен труд могат да въведат работодателите

...
Гъвкаво работно време и дистанционен труд могат да въведат работодателите
Коментари Харесай

Работодателите могат да въведат гъвкаво работно време и дистанционен труд заради коронавируса

Гъвкаво работно време и отдалечен труд могат да вкарат работодателите като защитна мярка за чиновниците си против разпространяването на вируса COVID-19. Това са част от рекомендациите при образуване на работния развой, които Министерството на труда и обществената политика изпрати през днешния ден до всички национално представителни работодателски организации.

За да защитят здравето на личния състав си, работодателите могат да трансфорат всички свободни пространства в нови работни места и да слагат вътрешни загради сред обособените работни станции. Препоръчва се общите събрания, конференциите, семинарите и образованията да бъдат отсрочени или да бъдат проведени посредством онлайн платформи. Променливото работно време може да се съчетае с отдалечена работа, като по този метод ще се избегне скупчването на служащи и няма да се прекъсне ефикасният работен развой.

За да се провежда надомна работа, шефовете на компании би трябвало да основат условия за възлагане и отчитане на положения труд и да обезпечат съоръжение. Особено внимание те би трябвало да имат към хората с увреждания. Редовно би трябвало да се организират инструктажи, да се обезпечат персонални и групови средства за отбрана и стерилизация на пространствата. Служителите с болничен лист за слагане под карантина не би трябвало да се позволяват до работните им места.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР