Гърция затяга правосъдната си система и работи по ускорен план

...
Гърция затяга правосъдната си система и работи по ускорен план
Коментари Харесай

Гърция затяга правосъдната си система, ще изгражди нови затвори за около 3000 осъдени

Гърция стяга правосъдната си система и работи по интензивен проект за основаване на нови затвори в цялата страна, заяви гръцкият в. „ Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Гръцкото Министерство на правораздаването предложи нов законопроект, в който се планува стягане на наказателната система за доста закононарушения като палежи и тежки пътнотранспортни катастрофи, по-високи санкции, ускорение на правосъдните процеси, ограничения за понижаване на възприятието на безотговорност, както и излежаване на всички присъди над три години.

В опит да подсигурява ефикасното използване на оповестените промени министърът на правораздаването Йоргос Флоридис съобщи, че построяването на новите затвори ще стане в границите на 12 месеца, като задачата е в тях да бъдат настанени към 3000 наказани, най-вече такива, които излежават леки присъди.

Очаква се тези нови уреди да облекчат пренаселеността в съществуващите към този момент затвори. Към момента от 10 200 пандизчии близо 1300 изтърпяват леки присъди, като за тях е планувано да бъдат преместени в новите здания.

Правителството също по този начин създава стратегия за подмяна на присъда отнемане от независимост с общественополезен труд за пандизчии, наказани за по-леки закононарушения. Заместник-министърът на правораздаването Йоанис Бугас заяви пред „ Катимерини ", че към този момент е основана платформа, в която 1500 работодатели са показали интерес към наемането на наказани в общини, организации, лечебни заведения, здравни центрове и образователни заведения.

Законопроектът планува наказаните за палеж, по несъобразителност или съзнателно, да влизат в пандиза. За закононарушенията, които са осъществени съзнателно се планува и конфискация на имуществото на причинителя за породените вреди, а в тежките случаи, с изключение на наказателната глоба, се плануват и санкции до 200 000 евро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР