Гърция затвори границите си заради снега. Тировете чакат на граничен

...
Гърция затвори границите си заради снега. Тировете чакат на граничен
Коментари Харесай

Гърция затвори границите си за тирове заради снега, стачка блокира въздушния транспорт в Германия

Гърция затвори границите си поради снега. Тировете чакат на граничен пункт " Кулата " към този момент 20 часа, опашката е 5 км, оповестява Нова тв.

Валежите не стопират, снежната завивка в Гърция е близо 40 см.

Леки коли се пускат.

И до момента в който сухоземната граница на южната ни съседка е блокирана, транспортна стачка осуетява въздушното придвижване в Германия.

Предупредителна стачка на три огромни летища в Германия провокира още веднъж проблеми във въздушния трафик. Над 110 000 пасажери са наранени от митинга на чиновниците по сигурността на летищата в Дюселдорф, Кьолн-Бон и Щутгарт.

Над 600 полета от плануваните 1000 от и до трите летища са анулирани, заяви БНР.

От българското Външно министерство предлагат на българските жители, които възнамеряват пътешестване до тези дестинации, авансово да се свържат с самолетната компания за настояща информация.

Стачката е проведена от най-големия профсъюз в Германия „ Верди “. Това е вторият митинг за тази седмица, откакто в понеделник стачкуваха чиновниците по сигурността на двете летища в столицата Берлин. Профсъюзът съставлява 23 хиляди чиновници и упорства заплащането на час да се усили от сегашните 17 евро на 20 евро. Представители на сектора подлагат на критика синдиката, определяйки стачката за неуместна, пагубна за имиджа на Германия и прекомерно скъпа поради породените финансови загуби.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР