Гърция затваря баровете и ресторантите в най-гъстонаселените райони за период

...
Гърция затваря баровете и ресторантите в най-гъстонаселените райони за период
Коментари Харесай

Южната ни съседка затваря баровете и ресторантите

Гърция затваря питейните заведения и заведенията за хранене в най-гъстонаселените региони за интервал от 1 месец, заради ново усилване на епидемията от ковид, заяви министър председателят Кириакос Мицотакис. Южната ни съседка регистрира по-малък брой новозаразени от ковид спрямо множеството европейски страни, само че отбелязва последователно повишаване на новите случаи от началото на октомври.

Ресторантите, питейните заведения, кафенетата, кината, музеите и закритите зали за спорт и фитнес ще бъдат затворени от 3 ноември, за интервал от един месец в цяла Северна Гърция и региона Атика, включваща и столицата Атина, сподели Мицотакис в послание към нацията.

Забраната за придвижване през нощта, към този момент прилагана единствено в най-засегнатите от епидемията региони, ще бъде разширена за цялата страна и ще важи от среднощ до 5 часа сутринта.

Премиерът сподели, че тези нови правила са фокусирани върху два фактора, които очевидно благоприятстват за разпространяването на вируса - равлеченията и придвижването на хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР