Гърция забранява пътуването към нейните острои както за гръцки, така

...
Гърция забранява пътуването към нейните острои както за гръцки, така
Коментари Харесай

Гърция затваря пътя към островите, Кипър спира полетите

Гърция не разрешава пътуването към нейните острои както за гръцки, по този начин и за задгранични жители, считано от 21 март, оповестяват от Министерство на външните работи в настоящия бюлетин за новите ограничения, които редица страни по света подхващат против пандемията.

Позволено е пътуването единствено на жителите с непрекъснато местоживеене на гръцките острови, за което се изисква подобаващ документ. С изключение на фериботните транспорти се стопира придвижването на всевъзможен тип плавателни съдове в Гърция.

От 20 март всички идващи в Гърция пасажери, без значение от националността им, подлежат на 14-дневна карантина след попълване на анкетна карта. При несъобразяване с мярката пасажерите няма да се позволяват на гръцка територия. Изключение от мярката има за: директно преминаващи пътници; екипажите на самолетите; комерсиалните полети; държавни полети; филантропични и медицински полети; военни полети; полети на FRONTEX.

При поява на признаци директно преди излитането или незабавно след кацането, съответният пасажер следва да осведоми Националната организация за публично здраве на къс номер 1135, както и Службата за наземно обслужване на летището (ground handler) за предприемане на следващи дейности и информиране на въздушноздравните управляващи, показват от Министерство на външните работи.

В Кипър от през днешния ден също е в действие възбрана за цивилен полети. Към момента няма данни за анулация на полета на „ България Еър " за 22 март по линията София-Ларнака – София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР