Гърция удължи до 8 март ограниченията за пристигащите с полети

...
Гърция удължи до 8 март ограниченията за пристигащите с полети
Коментари Харесай

Гърция удължава ограниченията по летищата до 8 март

Гърция удължи до 8 март рестриктивните мерки за идващите с полети от чужбина, както и условията за самоизолация, заяви. Всички идващи с задгранични полети би трябвало да показват отрицателен PCR тест, изработен най-вече 72 часа преди полета. Те би трябвало да съблюдават и 7-дневна карантина, откакто се настанят.

На гръцките летища ще бъдат осъществявани проби на идващи на случаен принцип, а ако се окажат позитивни - постанова се 14-дневна карантина. Забранени са полети от страни отвън Европейския съюз и отвън Шенгенската зона -  с някои  изключения. До 8 март остават неразрешени и полетите сред Гърция и Турция. А всички полети от и до Албания и от и до Република Северна Македония ще се правят единствено от едно интернационално летище в Атина. Полетите от и до Русия пък ще се правят единствено на летищата в Атина, Солун и Ираклион.

Припомняме и едно известие на ситуационния център на Министерство на външните работи от последните дни, което се отнася до пътуванията в Северна Македония. Всички влизащи лица ще бъдат допускани единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево, след показване на негативни резултати от PCR-тест. Лицата, опитващи се да употребяват останалите Граничен контролно-пропусквателен пункт за влизане от Македония в България ще бъдат пренасочвани от българските гранични управляващи към Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве баир/ Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево. Тези ограничавания не се отнасят до водачи на рейсове, товарни коли, членове на екипажи на самолети, погранични служащи, възпитаници и студенти, които пътуват постоянно сред двете страни и директно преминаващите.

Всички настоящи ограничавания по границите на България са посочени в.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР