Гърция ще узакони браковете и осиновяванията от еднополови двойки, заяви

...
Гърция ще узакони браковете и осиновяванията от еднополови двойки, заяви
Коментари Харесай

Гърция предприема стъпки за узаконяване на еднополовите бракове

Гърция ще узакони браковете и осиновяванията от еднополови двойки, съобщи министър-председателят Кириакос Мицотакис.

Той не уточни съответни периоди за решение на въпроса, който към момента е тематика " табу " в страната.

" Ще приемем закон за тъждество в брака. Искам полемиката да узрее в обществото преди да внеса предложение в кабинета ", сподели Мицотакис пред държавната телевизия ЕРТ.

Очаква се законопроектът да раздели мненията в " Нова народна власт " на Мицотакис. Според предварителните оценки по-малко от 100 от 158-те депутати на партията евентуално ще го поддържат.

Мицотакис съобщи, че няма да постанова партийна дисциплинираност на своите депутати и означи, че те могат да се въздържат при гласуването в Народното събрание.

Основна спънка по въпросите за еднополовите двойки в Гърция е дългогодишната съпротива на Гръцката православна черква, която има доста въздействие в обществото и политиката на страната.

През декември управителният орган на църквата разпрати писмо до епархиите, в което изрично се осъждат еднополовите бракове и осиновяването на деца от тях.

" Децата не са домашни любимци или аксесоари. Никаква обществена рационализация и никаква политическа уместност не могат да излъгват естествената потребност на децата от татко и майка ", се споделяше в него.

При предходното ляво държавно управление на Сириза през 2015 година Гърция узакони гражданските съюзи за еднополови двойки.

Този закон реши въпросите, свързани с имуществото и наследството, само че не планува осиновяване на деца.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР