Гърция се надява да получи до следващата сряда парите от

...
Гърция се надява да получи до следващата сряда парите от
Коментари Харесай

Гърция очаква одобрение за още 7,7 млрд. евро

Гърция се надява да получи до идната сряда парите от транша в размер на 7,7 милиарда евро, който през днешния ден би трябвало да бъде утвърден от Европейския стабилизационен механизъм ЕСМ, оповестяват електронните издания.

В. "Прото тематика " написа, че 6,9 милиарда евро от тези пари ще отидат за заплащания по задължения на страната.

По-специално през този месец държавното управление в Атина следва да изплати 2,1 милиарда евро на облигационери, закупили преди три години скъпи бумаги, 290 млн. евро на Международния валутен фонд (МВФ) и 4 милиарда евро на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Останалите 800 млн. евро, които страната чака да получи евентуално през есента, ще отидат за заплащания по просрочени отговорности на страната към частни лица, снабдители и пенсионери, добавя в. "Нафтемборики ". По-рано тази седмица ЕСМ изиска от Гърция да завърши останалите предписани от кредиторите ограничения, като отсрочи за през днешния ден взимането на решение за транша. Зелена светлина за парите се чака да бъде дадена и от МВФ.

На 15 юни финансовите министри от еврозоната утвърдиха транш от 8,5 милиарда евро за Гърция. От тях 7,7 милиарда евро се планува да бъдат утвърдени през днешния ден, а останалите 800 млн. евро Атина да получи през есента. В. "Вима " цитира представител на еврозоната, който изрича убеденост, че Брюксел ще утвърди през днешния ден отпущането на транша от 7,7 милиарда евро на Гърция. Процедурата изисква по-късно още два дни, с цел да може парите да стигнат до страната.

Същият представител споделил още, че в понеделник Еврогрупата се събира и че това ще е първото ѝ съвещание, на което Гърция нямало да попада в дневния ред, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР