Гърция потвърди подкрепата за пълноправно членство на България в шенгенското

...
Гърция потвърди подкрепата за пълноправно членство на България в шенгенското
Коментари Харесай

Гърция ни подкрепя за Шенген

Гърция удостовери поддръжката за пълноправно участие на България в шенгенското пространство по време на среща на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с гръцкия министър по миграцията и убежището Димитрис Кeридис. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

„ То остава първокачествен народен приоритет " – акцентира българският вътрешен министър и изрази признателност за поредната позиция.

Миграционните провокации са общо европейски, нужни са европейски отговори – това бе единното мнение на двамата министри. Те подчертаха смисъла на тристранния формат България - Гърция - Турция за решение на въпросите по противопоставяне на незаконната миграция. Развитието на такова по-тясно взаимоотношение с вероятността да бъде още по-конкретно и резултатно е в полза на трите страни и сигурността на Европейски Съюз.

Срещата се състоя в границите на съвещанието на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи " през днешния ден в Брюксел.

Обсъжда се една-единствена опция и тя е България да стане част от Шенген през декември 2023 година, работим за това, сподели по-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков след среща с еврокомисаря по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР