Гърция отпуска данъчната примка от 2020 година с новия новият

...
Гърция отпуска данъчната примка от 2020 година с новия новият
Коментари Харесай

След десетилетие на икономии гърците пак отпускат колана

Гърция отпуска данъчната примка от 2020 година с новия новият данъчен законопроект, който ще бъде импортиран в Народното събрание през ноември. Предвижда се понижаване на данъчната тежест за притежатели на парцели и предприятия.

Пътят към използването на данъчните облекчения, оповестени от Кириакос Мицотакис по време на 84-тия Международен панаир в Солун сполучи „ зелената светлина “ след одобрение на бюджета от Брюксел. Окончателният вариан, който би трябвало да бъде импортиран от Парламента до 21 ноември, включва 1,2 милиарда евро облекчение, като упованията са за съдействие и напредък на стопанската система.

Новията данъчен проектозакон планува нова данъчна канара за физическа лица от 22% на 9% за приход до 10 000 евро и се основава нова прогресивна данъчна канара. Запазва се досегашното равнище на необлагаем данъчен най-малко и нарастване на тази граница за всяко многодетно семейство. Служителите и пенсионерите от първия месец на 2020 година ще усетят леко нарастване на чистите си доходи, заради понижените налози. За свободните бизнесмени данъчно облекчение ще се усети в приравняване на докладите за приходите за 2020 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР