Гърция отчита над 30% спад на туристите спрямо миналата година

...
Гърция отчита над 30% спад на туристите спрямо миналата година
Коментари Харесай

30% е спадът на туристите в Гърция

Гърция регистрира над 30% спад на туристите по отношение на предходната година поради рецесията с COVID-19. Това сподели пред Радио „ Фокус “ гръцкият икономист Йоаким Каламарис. Той означи, че в цялата страна са затворени към 30 000 заведения за хранене и кафенета, а безработицата се чака да доближи до 30%.

„ Предприетите ограничения против разпространяването на COVID-19 в Гърция дават резултат. Не е потискащо. Голяма част от плажовете са заети с туристи и локално население. Ресторантите и кафенетата работят. Служителите употребяват маски, обезпечени са съответните дезинфектанти. Определено подхванатите в Гърция ограничения са интелигентни “, изясни той.

Йоаким Каламарис добави, че туристическият бизнес е получил сериозна поддръжка от страната в месеците, в които хотелите, заведенията за хранене и кафенетата са били затворени поради въведените изключителни ограничения. Но следствията са съществени, защото доста заведения са банкрутирали, а хората са останали без работа.

„ Коефициентът е подвластен от развиването на ковид и финансовото положение на хората, които посещават Гърция. Това не е обяснимо като микро и макро стопански детайл единствено от позиция на ковид, а от последствията, най-много финансови “, разяснява той.

Въпреки че се чака финансова помощ от Европейски Съюз за страните, потърпевши от COVID-19 рецесията, съгласно Йоаким Каламарис е добре политиците да разчитат на своите благоприятни условия и Брутния вътрешен артикул на страната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР