Гърция осигурява ваучери за безплатни нощувки за почивка на 300

...
Гърция осигурява ваучери за безплатни нощувки за почивка на 300
Коментари Харесай

Гърция раздава ваучери за безплатни нощувки

Гърция обезпечава ваучери за безвъзмездни нощувки за отмора на 300 хиляди жители с ниски приходи, измежду които и на българите, които заплащат налози в страната. С преимущество са безработни, пенсионери и многодетни фамилии.

Тази година програмата „ Почивка за всеки “ е с повишен бюджет, като Министерството на труда и обществените грижи усилва компенсацията по ваучерите за хотели, които настаняват почиващи по тази стратегия. Ваучер получават лицата с невисок годишен приход под 30 хиляди евро и постоянно платени налози.

Право на безвъзмездни ваучери имат и чужденците, които живеят и заплащат налози в Гърция. Сред тях са и български жители.

Ваучерите обезпечават до 10 нощувки за всяко семейство на островите с по-слаб туристически сезон, като Лесбос, Хиос, Кос. На остров Самос, обиден от пожари и земетресение, се отпускат по 12 безвъзмездни нощувки.

В месеците и местата със мощен туристически сезон безплатните нощувки са 6, като за някои категории хора се финансира и част от цената на фериботните билети, предава БНР.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР