Гърция официално отваря туристическия сезон на 1 март и очаква

...
Гърция официално отваря туристическия сезон на 1 март и очаква
Коментари Харесай

Гърция залага на бързо възстановяване на туризма

Гърция публично отваря туристическия сезон на 1 март и чака мощна посещаемост през тази година, оповестяват локалните медии. Министърът на туризма Василис Кикилиас показва, че задачата за 2022 година е постигане на нивото в бранша отпреди пандемията. Пред изданието " Икономикос Тахидромос " той приказва за огромен растеж на ранните резервации по данни на туроператорите, самолетните компании и хотелите.

Кикилиас акцентира значителния принос на туризма към стопанската система на страната, спомогнал за оцеляването на " средностатистическото гръцко семейство във време на рецесия ". И добавя: " Начинът, по който се оправяме с ковид, е доста значим. Миналата година, когато всички смятаха, че приходите от туризъм ще бъдат 5 - 6 милиарда евро, те доближиха 10.5 - 11 милиарда евро ".
Целите през тази година
Според министъра на туризма задачите в бранша за тази година включват съставяне на работна група за справяне с рецесиите, възстановяване на основната туристическа инфраструктура и даване на задоволително благоприятни условия за повишение на квалификацията и преквалификация на чиновниците. Министерството ще насочи старания и към удължаването на туристическия сезон, привличането на по-платежоспособни туристи, насърчаването на круизната промишленост и използването на практики за резистентен туризъм. В помощ на този проект ще бъдат заделени 320 млн. евро от средствата, отпуснати от възстановителния фонд на Европейски Съюз, написа SchengenVisaInfo.com.

По данни на гръцките управляващи едно от четири евро в стопанската система на страната идва непосредствено или косвено от туризма и доближава средностатистическото гръцко семейство, заето в дребния и междинния бизнес. Според Гръцката туристическа конфедерация туристите от Германия, Обединеното кралство и Съединени американски щати са наляли най-вече средства в Гърция през 2019 година преди началото на пандемията. Германските туристи са генерирали към 3 милиарда евро под формата на доходи през същата година, или 16.7% от общите приходи от туризъм.
Реклама Едно място надолу
Гърция остава измежду водещите пет дестинации за пътешестване в Европа при започване на 2022 година, само че е едно място надолу в класацията по отношение на предходната година и се подрежда след Италия, Испания, Франция и Германия. Това демонстрира проучване, оповестено от Асоциацията на европейските туристически организации и представено от електронното издание на в. " Катимерини ".

Гърция заема четвъртото място в съответни пазари като Обединеното кралство и Франция. Но е излязла от топ 5 на желаните дестинации за германците, италианците, белгийците, поляците и австрийците.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Марина Станева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР