Гърция очаква 18 млрд. евро приходи от туризъм тази година.

...
Гърция очаква 18 млрд. евро приходи от туризъм тази година.
Коментари Харесай

Гърция очаква над 18 млрд. евро от туризъм през 2023 г.

Гърция чака 18 милиарда евро доходи от туризъм тази година. Това разгласи пред публицисти гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас, съобщи Greek Travel Pages.

Сезонът ще бъде открит още веднъж през март, както това стана през 2022 година, като ведомството ще постави старания да промотира страната като целогодишна дестинация и ще се концентрира в рекламата на  туристически обекти и курорти във вътрешността, които остават настрана от туристическия поток. Министър Кикилиас напомни, че до 10 януари Delta Airlines е изпълнявала постоянни полети Ню Йорк-Атина – съглашение, което ще бъде възобновено и през тази година.

Според него американската компания №1 Delta ще възобнови полетите до Гърция от март. Очаква се да я последват и други превозвачи, като American Airlines и United.

Миналата година Гърция имаше 63 полета на седмица, като поддържаше директни връзки с най-големите летища в Съединени американски щати, както и с летище Нюарк Либърти, с помощта на контракт с Emirates Airlines.

Споразумения с самолетни компании

За да подтиква промишлеността в невисок сезон, Гръцката национална туристическа организация (GNTO) подписа неотдавна дълготрайни съглашения с 10 самолетни компании, съгласно които те ще прибавят още направления или ще запазят съществуващите си полети до гръцки летища и през зимните месеци. Сред тях са AEGEAN Airlines, SKY express, Jet2.com, Easy Jet, Wizz Air, British Airways, Eurowings, BlueBird Airways, Sun d' Or и TUS Airways.

Ранните резервации сочат мощен сезон

Ранните резервации обрисуват мощен сезон, настояват от Министерството на туризма.  То дружно с GNTO ще започват тази пролет нова акция за разпространение на гръцкото лято, осведоми Кикилиас. Той акцентира, че държавното управление продължава поддръжката си за поощряване на вътрешния туризъм и привличане на гърците към зимни и планински дестинации.

В рамките на програмата „ Туризъм за всички “, която има за цел да насърчи вътрешния туризъм  в месеците на едва търсене, ще бъдат изтеглени 125 000 цифрови ваучера, които ще покрият част от ваканционните разноски (настаняване, превоз и храни и напитки) на печелившите.

Най-популярните дестинации за гърците

По стратегия „ Туризъм за всички ” се обрисуват няколко дестинации в Централна Македония, Пелопонес, Атика и Тесалия, желани от локалните туристи. Най-посещавани са огромните градове Атина и Солун, както и дребни етнографски градчета като Толо в Агролида, Янина в Северозападна Гърция, Едипсос на о. Евбея, Тасос, планинското селища Калаврита в Аркадия и Кастория в Егейска Македония.

За да бъдат подтиквани визитите, цената на билетите на всички туристически обекти, държавна и общинска благосъстоятелност, са на половин цена до края на март.  

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР