Гърция има 22 000км крайбрежна ивица. Това означава, че има

...
Гърция има 22 000км крайбрежна ивица. Това означава, че има
Коментари Харесай

Вижте 11 от най-хубавите плажове в Гърция

Гърция има 22 000км крайбрежна линия. Това значи, че има немислим брой плажове.

Наистина в Гърция има плажове за всички усети – без значение дали харесвате бял пясък, огромни камъни или великански скали. Но кои са най-красивите и неповторими плажове в Гърция?

Тук има по нещо за всеки – от фамозния корабокрушенски плаж в Закинтос до пясъчните лагуни на Крит и невероятния Милош, плюс няколко скрити скъпоценни камъка.

1. НАВАГИО, ЗАКИНТОС

Навагио /Навайо/ е несъмнено най-известният и сниман от всички плажове в Гърция. Той е прочут още като Корабокрушенския плаж и Заливът на контрабандистите.

За да посетите самия плаж, ще би трябвало да предприемете разходка с лодка. През мощния летен сезон, този хубав плаж в Гърция може да стане доста препълнен.

Но не се тормозете, плажът е толкоз дребен, че никой не остава прекомерно дълго.

Това място попада и в класацията ни за –

2. ПОРТО КАЦИКИ, ЛЕФКАДА

 

С блестящите си бели скали, падащи внезапно в лазурните води, Порто Кацики в Лефкада е зрелищна панорама.

Порто Кацики („ пристанище на козите “), наречено по този начин поради козите, които преди са били единствените му жители, в този момент той притегля туристи от цяла Лефкада, както и много фенове на яхтите.

3. ЕЛАФОНИСИ, КРИТ

Тези екзотични пясъци с розово оцветяване принадлежат на плажа на лагуната в Елафониси, мъничко островче край крайбрежията на западен Крит.

С кристално чисти плитки води, пресечени от сиви скали и кедрови дървета, не е чудно, че Елафониси е известен плаж в Гърция измежду летовниците на Крит.

Именно натрошените розови и червени миди в пясъка придават присъщия му колорит.

4. САРАКИНИКО, МИЛОС

Остров Милош в Цикладите е прочут със своя трагичен и неповторим пейзаж. През годините вятърът и моретата са издълбали мека бледа вулканична канара в причудливи форми.

Саракинико е един от най-популярните плажове на острова и в цяла Гърция, дава опция за плуване и релакс измежду тези лунни скални формирания.

5. МИЛОПОТАМОС , ПЕЛИОН

Милопотамос е един от отличните плажове в Пелион, красива и недооценена част от гръцкия континент.

Два пясъчни, отчасти проведени плажа са разграничени от скалисти арки.

Ще би трябвало да преминете по редица стълби, с цел да стигнете до този плаж, който получи статут на Син байрак със своите чисти води. Тук няма шезлонги, само че има дребен бар на плажа.


Прочети Още:


6. БАЛОС, КРИТ

Друга мечтана критска лагуна, този път в северозападната част на острова. Този плаж има топли плитки води и розово-бели пясъци, сходни на Елафониси.

Балос може да бъде извънредно посещаем в разгара на сезона. Струва си да го посетите и през зимните месеци, в случай че можете, защото е извънредно хубав в тихия бляскав мраз.

7. ПЛАЖ ВОЙДОКИЛЯ,  ПЕЛОПОНЕС

Образувайки съвършен полукръг (или гръцката буква  омега ) от пясък, този магически плаж в района Месиния има антични връзки и е едно от най-живописните места в Гърция.

Плажът е заобиколен от пясъчни дюни и там е остарялата цитадела Наварино, която също може да посетите.

8. МИРТОС, КЕФАЛОНИЯ

Нямате потребност от филтър на камерата си с ослепителните цветове на Миртос на Йонийския остров Кефалония, където дивите планини се сблъскват с морето.

Водата тук е толкоз бистра, че съвсем свети. Самият плаж е формиран от ослепително бели камъчета. Няма да забравите невероятните гледки, до момента в който слизате на този плаж.

9. ПОРТОКАЛ, СИТОНИЯ

Един взор към този отрупан с камъни плаж, мек златист пясък и топли плитки води, може би си мислите, че сте на Сейшелските острови, а не в Гърция.

Но в действителност красивият плаж Портокал (Orange beach), на гръцки Кaвурoтрипec (рaчeшκи дупки) е на полуостров Халкидики в северната част на страната. Ситония е междинният ръкав на полуострова.

10. ЛАЛАРИЯ, СКИАТОС

Въпреки дребния си размер, Скиатос е един от островите с най-хубавите плажове – и множеството от тях са пясъчни. Но най-зрелищният плаж на острова е изолирания Лалария.

Известен е с невероятното чисто синьо море и ярките бели мраморни камъчета. Плажът е заобиколен от скали, и арки. Ще би трябвало да вземете лодка (и то единствено когато не духа вятър), само че това ще бъде в действителност запаметяващо се корабоплаване.

11. КАЛАМОС, ЕВБЕЯ

Плажът на Каламос, е хубав и доста добре прочут плаж на Евия /Евбея/ с аквамаринови води и бял пясък, обливан от Егейско море.

Намира се покрай Атина (само на 140км), едвам 2 часа шофиране и е идеална дестинация за къси екскурзии, само че и почивки, които оферират релакс и успокоение.

Посетителите може да избират сред два дребни красиви плажа, които са отделени от огромна канара.

Първият плаж, наименуван от локалните поданици „ Kali “, тъй като нормално морето е по-спокойно, до момента в който вторият е наименуван „ Kakia “, тъй като нормално морето е по-вълнообразно.

Виж Още:

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР