Гърция гори, докато пожарникарите се борят да овладеят най-малко 82

...
Гърция гори, докато пожарникарите се борят да овладеят най-малко 82
Коментари Харесай

Горски пожари в Гърция: горят 82 пожара; Обединеното кралство изпраща екипи за връщане на граждани. Ключови актуализации

Гърция гори, до момента в който пожарникарите се борят да овладеят минимум 82 горски пожара, горящи в цялата страна. В отчет на Guardian се споделя, че 64 от тези пожари са почнали в неделя.

Неделя, 23 юли, беше най-горещото през лятото на 2023 година в Гърция с температури, достигащи 46,4°C в крайбрежния град Гитейо в Южна Гърция.

Горски пожари избухнаха на остров Родос, Евия и Корфу, като Родос беше мощно обиден, защото 19 000 бяха принудени да се освободят. Каристос, град в Евия, в този момент приютява хора от четири близки села, до момента в който горският пожар наближава.

Ето главните неща, които би трябвало да знаете за горските пожари в Гърция:

  • Гръцкото министерство на изменението на климата и гражданската отбрана съобщи, че изключителната обстановка на Родос е провокирала „ най-голямата евакуация от горски пожар в страната “, съгласно отчет на Guardian .
  • Полицията заяви, че 16 000 души са били евакуирани по суша и 3000 по море от 12 села и няколко хотела.
  • Външният министър на Обединеното кралство Джеймс Клевърли в туит сподели, че държавното управление на Обединеното кралство е „ в стеснен контакт “ с гръцките си сътрудници. Той също по този начин загатна, че екипи за бързо разрастване от Червения кръст на Обединеното кралство и Министерството на външните работи, Британската общественост и развиването са на път за Гърция.
  • Вицегубернаторът на Централна Гърция Йоргос Келайдитис сподели пред гръцката държавна новинарска организация ANA-MPA, че обстановката е сложна и макар отдалечения огън, димът е гъст и въздухът е сложен за дишане.
  • Най-малко 2500 души са евакуирани от остров Корфу.
  • Евакуираните локални поданици и туристи, съгласно BBC , са прекарали неуместни нощи. Хотелите бяха резервирани и тесни и доста хора, които бяха евакуирани, не спят, а тези, които можеха да се затворят, спяха на матраци в учебните физкултурни салони.
  • Прогнозата на гръцките метеорологични организации планува известна отмора от жегата в понеделник, само че температурите ще се повишат във вторник. Метеорологът предвижда, че в четвъртък би трябвало да стане доста по-хладно с температури, достигащи до ниски или междинни 30 градуса.
  • Горските пожари евентуално са породени от горещата вълна, която Европа претърпява сега. Според отчет на Al Jazeera изменението на климата, метеорологичният феномен Ел Ниньо и съществуването на антициклони с високо налягане ускоряват горещата вълна, както и горските пожари.

Инфо

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР