Гърция е препълнена с туристи, затова планира удължаване на туристическия

...
Гърция е препълнена с туристи, затова планира удължаване на туристическия
Коментари Харесай

Гърция пълна с туристи, удължава сезона до края на годината

Гърция е претъпкана с туристи, по тази причина възнамерява удължение на туристическия сезон до края на годината. Големи туроператори към този момент търсят предложения за туристически пакети през ноември и даже и за декември, съобщи кореспондентът на „ Труд “.

“Тасос е цялостен, Кастория се появи на туристическата карта. Епир, който преди няколко години беше най-бедният район в Европа, се трансформира в туристическа дестинация. Остров Егина е напълнен на 92%, а туристическият сезон на Пелопонес евентуално ще продължи до ноември. Германски и френски туроператори желаят ваучери за октомври, ноември и декември и аз декларирам, че туристическият сезон тази година ще завърши през декември ”, сподели министърът на туризма Василис Кикилиас.
Очаква се тази година задграничните туристи да надвишават 30 милиона, както през 2019 година преди пандемията. Два милиона пасажери са пристигнали единствено през 5-те районни летища на островите, по данни на туристическото министерство.

Туристическият поток в Миконос и Родос е повишен с 29%, в Ханя - с 26%, в Ираклион - с 23%, в Санторини - с 20% и в Солун-Халкидики - с 19%. На Миконос, Санторини и Родос към този момент няма свободни места в хотелите доникъде на септември. Дори по-малко известните дестинации набраха известност тази година и означават високи равнища на претовареност и резервации до края на годината.

Потокът на туристи през границите с България също е засилен.

Атина не има намерение да постанова ограничаващи ограничения поради ковид даже и след 15 септември - датата, избрана от държавното управление за преразглеждане на пандемичната обстановка в страната, защото близо 90% от популацията е имунизирано или преболедувало COVID-19. В момента страната не изисква представянето на документ за имунизация или проби от идващите, а маските са наложителни единствено в градския превоз, на корабите и в медицински заведения.

Медийни мнения, че засиленият туристически поток усилва заболелите с COVID-19, бяха опровергани от лекарите. Според експерти неспазването на отдалеченост и неносене на маски на публични места, където са съсредоточени доста хора, е повода за нарасналата заболеваемост.

По отношение на туристическите потоци, както и на приходите от туризъм, министър Кикилиас уточни, че напъните за отваряне на огромни външни пазари за привличане на туристи дават плодове и се базира на последните данни от интернационалното летище в Атина, съгласно които пътникопотокът за месец юни се е нараснал с 50% по отношение на 2019 година

Круизите също имат решаваща роля за възобновяване на туризма. Очаква се идването на круизни кораби в пристанищата на страната да нарасне с 25% спрямо 2019 година

Опасенията, че войната в Украйна ще има отрицателно отражение върху туристическия бранш, тъй като тази година Гърция се лиши от украински и съветски туристи, се оказаха неоснователни, защото има засилен трафик от Америка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР