Гърбат кит спаси гмуркачка от тигрова акула, пише в. The

...
Гърбат кит спаси гмуркачка от тигрова акула, пише в. The
Коментари Харесай

Уникално: Гърбат кит спаси жена от акула, издигайки я над водата

Гърбат кит избави гмуркачка от тигрова акула, написа в. The Independent. Инцидентът е станал покрай остров Кук в южната част на Тихия океан. Биологът Нен Хаузър „ е общувала с кита “ и не е видяла по какъв начин към тях се била доближила тиргова акула. Забелязвайки хищника, китът почнал да пази дамата, прикривайки я със своя плавник. В един миг морският бозайник даже вдигнал 63-годишната хаузър на повърхността на водата, возейки я на гърба си.

По думите ѝ, това необичайно държание на кита траяло съвсем 10 минути. Въпреки страха, да не се нарани и даже да се удави, дамата се старала да не изпада в суматоха.

Хаузър описа още, че в непосредствена непосредственост се е намирал още един кит, който, както се оказало, също се опитвал да прогони акулата.
Необичайното държание на бозайниците било обяснено от други гмуркачи и риболовци. Те разказали, че по този метод китовете я пазили от акулата, която била с дължина близо 3 метра.

За страдание записът от случая в един миг бил преустановен от останалите гмуркачи, които не желали да снимат „ гибелта “, на китоложката.
Хаузър счита, че този случай е доказателство за съществуване у китовете на инстинкт да пазят другите живи същества.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР