Гаранция, че всички средства по Оперативна програма Наука, образование и

...
Гаранция, че всички средства по Оперативна програма Наука, образование и
Коментари Харесай

Дончев: Рано е да се гарантира, че всички средства по ОП Интелигентен растеж ще се изразходват

Гаранция, че всички средства по Оперативна стратегия „ Наука, обучение и образован напредък 2014 - 2020 " ще се изразходват, няма по какъв начин да се даде на такава ранна фаза. Това е все едно да имате гаранция, че няма да се спънете, когато ходите по замръзнал тротоар. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев, пред депутати по време на парламентарния надзор.

" Безспорно исторически бих споделил, че това е една от най-трудните стратегии. Спомням си един от първите диалози, свързани със основаването ѝ. Те бяха дълги полемики и разногласия с цялата научна общественост, които имаха ясното и мощно предпочитание средствата за просвета и обучение да се ръководят от Министерството на образованието.

Тоест органът, който разпределя финансирането, да бъде в едно с органа, който прави политиката ", изясни Дончев. Той изясни, че равнището на заплащанията е по-ниско от това на останалите стратегии и в случай че това продължи по този начин, в края на 2018 година може да има риск от загуба на средства. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР