Галя, дъщерята на Пламен Шляпашки, се съгласи да разкрие своята

...
Галя, дъщерята на Пламен Шляпашки, се съгласи да разкрие своята
Коментари Харесай

Дъщерята на единия от убийците край Негован проговори и...

Галя, дъщерята на Пламен Шляпашки, се съгласи да разкрие своята версия за случилото се с татко ѝ. Заедно с Георги Нанчев той е упрекнат за жестокото ликвидиране на Йордан Атанасов и брачната половинка му Марияна.

Според Галя е допустимо татко ѝ да е натопен. Младото момиче разкрива пред Блиц, че всички в фамилията ѝ са доста уплашени. И твърди, че по никакъв метод не може да повярва във виновността на Пламен.

- Искате да отбраните татко си?
- Наясно съм с всички неща, 100% е натопен. Не мога да кажа кой би могъл да го направи. Всеки съответен човек ще направи признания като става въпрос за нещо съществено, да не се усложняват нещата, не знам дали не е извършен напън.

- Познавате ли другия мъж, сътрудника на татко ви - Георги Нанчев, мислите ли, че той може да го е натопил?
- Може да има някаква връзка. Той заведе татко ми при тях, при убитите възрастни хора. Знам и, че този въпросният Георги е познавал жертвите повече от 15 години.

- Но въпреки всичко от прокуратурата настояват, че към този момент има събрани доказателства против татко ви?
- Той в действителност е доста добър човек, всеки ще го каже. Има брат и сестра, те са глухонеми. Разпитайте и тях, ще ви потвърдят, че прави на мравката път, в никакъв случай не е проявявал принуждение. Конкретно по случая на татко ми и сътрудника разбрах, че той се проверява от значително време.

Нормално е да има следи от него в жилището на възрастните убити хора, обикновено е, той е ходил там да работи, като цяло има следи.

- Как се държеше последните дни?
- Съвсем обикновено се държеше, не е имало нощ, в която да се прибира след 6, 7 вечерта, всеки ден си беше у дома. Разбираме се прелестно, като цяло сме си щастливо семейство, нито сме имали съмнения, че е чудноват, държеше се съвършено с майка ми и брат ми.

- Употребяваше ли алкохол?
- Не използва алкохол, единствено пуши.

- Как арестуваха татко ви?
- Арестът е станал преди 11 сутринта на 28 август. Изчакали са го да излезе от нас, предната вечер се прибра обикновено у дома. След това пристигнаха и проверяващите служители на реда и обясниха защо става въпрос, бях сама в жилището. Доколкото знам, нищо не е изнесено.

- Знаехте ли, че работи за тези възрастни хора?
- Ние знаем какво работи, той е бояджия в Техническия университет, прави и жилища на частно, този Георги го е завел при тези хора, той сподели, че познава жертвата - мъжа от 15 години.

- Какво още е споменавал татко ви за тях?
- Разказа ни, че работи там с неговия сътрудник, той го е завел. Баща ми ги познава от един, два месеца. С Георги се познават от година и половина, за него не са ми известни доста неща, знаех единствено, че работи с татко ми и от време на време му урежда задължения.

- След ареста някой от околните на Георги потърси ли контакт с вас?
- Не, никой. Това единствено демонстрира, че те знаят за виновността му. Аз даже намерих през Facebook дамата, с която той е живеел, само че тя не пожела да приказва с мен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР