Gallery Aeterna ще представи празнична изложба по повод 4 години

...
Gallery Aeterna ще представи празнична изложба по повод 4 години
Коментари Харесай

Gallery Aeterna със специална изложба по случай рождения си ден

Gallery Aeterna ще показа празнична галерия във връзка 4 години от основаването си. В рамките на тези сложни времена, белязани от пандемия, локдауни, война и инфлация, галерията съумя да заеме почтено място на културната сцена в Пловдив.

Макар 4 години да не са дълъг интервал, изключително за одобряването на културни центрове, „ Етерна “ стана сцена на доста стойностни изложения и съумя да показа творчеството на потвърдени имена във образните изкуства.

В галерията се организираха и редица събития с просветителна и обществена устременост, като уъркшопи за изобразяване за деца, креативен работилници за празнични украшения, театрално-образователни събития, четения, научни семинари и други

За рождения си ден галерията ще показа една по-различна галерия, която ще бъде сложена и в двете зали, намиращи се в безистена на Главната улица.

В едното изложбено пространство ще бъдат показани по няколко произведения на създатели, които през годините са правили авторски изложения в изложба „ Етерна “. Сред художниците са Светлозар Чавдаров, Атанас Хранов, Илия Йончев, Яна Костадинова, Иван Минчев, Илиян Савков, Невена Дякова- Чавдарова, Петко Ломски, Георги Симов, Таню Митев и Георги Йорданов.

В другата изложбена зала ще бъдат експонирани произведения на класиците на българското изобразително изкуство. В „ златния сет “ ще има произведения на старите майстори, особено подбрани от галериста Стоян Даскалов.

Изложбата ще бъде тържествено открита на 23 юни от 18:30 часа и ще може да бъде забелязана в изложба „ Етерна “ до 15 септември.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР