ГАЛЕРИЯ АРТ МАРКОНИ представя от 13.08. – 02.09.2020 г. БРЕГЪТ

...
ГАЛЕРИЯ АРТ МАРКОНИ представя от 13.08. – 02.09.2020 г. БРЕГЪТ
Коментари Харесай

Брегът на надеждата - изложба живопис на Васил Петров

ГАЛЕРИЯ " АРТ МАРКОНИ " показва от 13.08. – 02.09.2020 година „ БРЕГЪТ НА НАДЕЖДАТА ” - Изложба живопис на Васил Петров.
Откриването ще бъде от 18.30 часа 13.08.2020 година
Повече от двадесет години освен аз свързвам месец август с Васил Петров, този месец е зареден с магията на очакване на следващата му креативна изява за всички другари и ценители от морската столица. Дни преди празника на Варна Васил Петров съблюдава дългогодишната традиция, да показа най-новите си живописни платна.
Васил обича цифрата 13. За него тя крие специфичен заряд и скришен код. След емблематичната галерия „ Тринадесетият знак ”, всяка година, в това число и тази, за гостуването си във Варна той приготви 13 платна.
От известно време оприличавам всяка креативна изява с извървян път към „ Брегът на вярата ”. И съм изключително впечатлена, че моите художници, както и толкоз други създатели към мен, не престават въодушевено и поредно да дълбаят своите следи във времето, без значение от неговите превратности. Те заразяват със своята дълбока убеденост, че изкуството ще ни преведе през всички рискови рифове, съхранявайки ДУХЪТ. Няма нищо по-страшно и по-жалко от премазаният, запокитен на произвола човешки дух, творчество, оставило се на предсказуемостта на клишето, тривиалната образност, скучното обръщение, техничната безличност… И няма нищо по-вдъхновяващо от изкуство, белязало, със своя си несравним жанр и артистизъм, следващото ходило към персоналното креативно израстване.
„ Брегът на вярата ” е оня томителен бряг, към който устремено пори вълните конят, от едноименното платно на Васил Петров. Високо вдигната глава, леко и своенравно наклонена, изпъната шия, всеки мускул от тялото му, под напрежение до краен лимит преди стремителния отскок пред водната паст издават безумен блян и воля. Там някъде е светлината, осмисляща борбата със стихията. Нищо не може да спре този бяг. „ Брегът на вярата ” не е забележим обект, той е цел, той е духовна настройка и нужда, той е тласък, той е силата, с която преодоляваме и се издигаме над личните си страхове. 
Ваня Маркова/ изложба „ Арт Маркони ”2020
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР