Мъж от Тенеси, който уби 8, получава доживотен затвор в изненадващо споразумение за признаване на вината, след като се появиха нови доказателства

...
ГАЛАТИН, Тенеси (AP) — Мъж от Тенеси, който беше изправен
Коментари Харесай

ГАЛАТИН, Тенеси (AP) — Мъж от Тенеси, който беше изправен пред съдебен процес за смъртна присъда за убийствата на осем души в селски район Уестморланд през април 2019 г., включително неговите родители, чичо му и 12-годишно момиче, се призна за виновен в сряда по осем обвинения в убийство първа степен в замяна на доживотна присъда без замяна.

Изненадващото пледиране дойде, след като на прокурорите от окръг Съмнър бяха направени мозъчни сканирания на Майкъл Къминс, които показаха „значителни проблеми“, каза главният прокурор на окръг Съмнър Рей Уитли пред репортери след изслушването.

Адвокатите на защитата можеха да използват сканиранията, за да се опитат да убедят съдебни заседатели да не осъдят Cummins на смърт, каза Уитли. Въпреки че смята, че в крайна сметка прокурорите са могли да надделеят в осигуряването на смъртното наказание, той каза, че това е „близък случай“.

Съдия Дейвид Гей и адвокатите на двете страни бяха пътували до Ноксвил по-рано тази година, за да изберат жури преди датата на делото през април, когато бяха разкрити новите доказателства, което наложи забавяне, каза Гей в съда в сряда. Гей постанови след изслушване през януари, че Cummins няма интелектуално увреждане. В Тенеси е незаконно да се екзекутира човек с интелектуално увреждане.

Семействата на жертвите се съгласиха на споразумението за признаване на вината, което носи окончателност и служи на справедливостта, каза Уитли.

По това време от убийствата през 2019 г. Cummins беше близо до ареста за нарушения на пробацията. Той беше на изпитателен срок, след като излежа 16 месеца от 10-годишна присъда по присъда за опит през септември 2017 г. да подпали къщата на съсед и я нападение, когато тя се опита да потуши огъня.

В сряда, Уитли представи доказателствата на държавата, като каза, че доказателството в процеса би показало, че Cummins първи е убил Джеймс Фокс Дън младши на 17 април 2019 г., чийто дом е бил опожарен и пушката е била открадната. Няколко дни по-късно, на 24 април, Cummins уби 69-годишната Shirley Fehrle, пенсионирана медицинска сестра, която седеше вкъщи, четеше книга и гледаше филм. Прокурорите смятат, че Cummins не е познавал Fehrle и я е убил, за да открадне колата й, черна Kia, която Cummins по-късно е видяна да шофира и полицаите са намерили заседнала в поток.

На следващия ден Cummins уби шестима души в къща с ремарке, включително родителите и чичо му. Баба му е ранена, но оцелява. Всичките осем жертви са починали от тъпа сила и остри наранявания по главата и лицето, каза Уитли. Когато Cummins беше заловен да излиза от гората, той носел брадвичка с острие от едната страна и плоска повърхност от другата, каза той.

Убити в дома на ремаркето са родителите на Cummins, 51 -годишният Дейвид Къминс и 44-годишната Клара Къминс и неговият 45-годишен чичо Чарлз Хосале. Убити бяха и приятелката на Хосале, 43-годишната Рейчъл Макглотлин-Пий и майка й, 64-годишната Марша Нуколс. Най-младата жертва беше дъщерята на Макглотлин-Пий, 12-годишната Сапфир Макглотлин-Пий.

Бабата на Куминс, Мери Сю Хосале, беше на 67 години по време на атаката и оцеля. По-късно тя почина по други причини, каза Уитли.

Уитли каза, че доказателствата показват, че Сапфир е била убита много по-късно през деня от останалите. Видеозаписът на училищен автобус и показанията на свидетели показват, че Cummins е изтичал до ремаркето, за да я пресрещне, докато се връща от училище. Всички останали жертви, с изключение на майката на Сапфир, изглежда са били убити, докато са спали по-рано тази сутрин, каза той.

„Те бяха хванати неподготвени и бруталността на нападението не им позволи да шанс да отвърна на удара“, каза Уайтли на съдията. Той добави: „Има някои доказателства, че Рейчъл се е опитала да отвърне на удара, някои доказателства за борба.“

Бащата на Сапфир, Антъни Уест, беше в съдебната зала в сряда, но помоли помощник-окръжния прокурор Дженифър Никълс да направи кратка информация изявление за него.

„Той просто искаше да кажа колко много му липсва, колко много я обичаше и каква загуба е това, от която никога не можеш да се възстановиш“, каза Никълс.

Племенникът на Джеймс Дън Конър Дън и брат му Брад Дън също говориха.

Конър Дън каза, че той и баща му са действали като фактически попечители на чичо му, който живеел сам и извън мрежата в гори. Те щяха да го посещават редовно, за да се уверят, че има всичко необходимо. Конър Дън си спомня чичо си като човек, който се грижеше за всички живи същества и беше невероятен тенисист. В един перфектен свят той щеше да бъде пазач в парка, каза Конър Дън.

„Той не беше типичният брат, съсед или гражданин“, каза Брад Дън, описвайки по-големия си брат като интелигентен, артикулиран и добре начетени. Когато Брад Дън беше по-малък, по-големият му брат веднъж скочи в басейна на хотел напълно облечен, за да го спаси от удавяне.

„Той беше спокоен човек, който обичаше да е на открито и уединението“, каза Брад Дън. „Всичко завърши с брутално и безсмислено убийство.“

Стив Макглотлин, брат на Рейчъл Макглотлин-Пий и син на Марша Нуколс, започна да се задушава веднага щом проговори.

„Майка ви е нещо като лепилото – тя държи семейството заедно“, каза той. „Съжалявам, че не прекарах повече време с нея. Сестра ми също.“

„Не мога да намеря думи“, каза Макглотлин. „Бих искал да знам защо, но очевидно никога няма да разберем това.“

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР