Гълъб Донев ще остане на премиерския пост и в следващото

...
Гълъб Донев ще остане на премиерския пост и в следващото
Коментари Харесай

Радев: Гълъб Донев остава служебен премиер

Гълъб Донев ще остане на премиерския пост и в идващото служебно държавно управление. Това разгласи президентът Румен Радев в изявление за радио “Дарик “. С това той разсея спекулациите за допустимо покачване на известния вицепремиер по еврофондовете Атанас Пеканов.

Следващият нов длъжностен министър председател ще бъде остарелият длъжностен министър председател. Неговата оценка за служебното държавно управление е, че то е “контрапункт на феодализацията и застоя “, безапелационен бе Радев.

“Най-големите политически партии не желаеха да създадат държавно управление и това обрече и третият мандат ”, добави още президентът.

Той посочи, че преди да го даде на Българска социалистическа партия е анализирал политическата обстановка и е видял, че " Демократична България " няма по какъв начин да се оправят, защото съставянето на държавно управление е минавало през съгласие сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ.

Радев акцентира, че огромната причина за политическата рецесия е нежеланието на партиите да ръководят и да носят отговорност в условия на тежка рецесия, което ще докара до отлив на електорат.

Попитан какво губи България от служебното държавно управление, президентът първо отговори с въпрос: " А за какво не забележим какво печели? "

След това въпреки всичко посочи, че неналичието на постоянно държавно управление е проблем, поради упованията на европейските сътрудници на България и вложителите да видят отсреща си дълготраен сътрудник.

Губим и от обстоятелството, че няма да има парламент още веднъж, в границите на два месеца и половина, а ни чакат значими закони, които не бяха признати, а са значими за интеграцията на България в Европа, за Шенген да речем ", съобщи президентът.

Той въпреки всичко акцентира, че е ясно и какво е спечелила страната от ръководството на служебното държавно управление. Президентът уточни също, че е в непрекъсната връзка с министрите и желае от тях " още и още ".
„ Няма модел Радев, съблюдавам Конституцията “
“Няма модел Радев, а има модел, който се назовава Конституция на Република България, признат през 1991 година ”, сподели Радев в отговор на рецензиите, че е узурпира властта.

На партиите като не им харесва, имат два хода - да създадат постоянно държавно управление или да трансформират Конституцията и да отстранен института " служебно държавно управление ", акцентира президентът.

На упреците, че има еднолична власт и тирания, която разрушава парламентаризма, той отговори, че по-голям парламентарен надзор, от този по време на служебните държавно управление не е виждал.

" Министрите са от заран до вечер на разпит в Народното събрание ", добави той.
Датата за новите избори
Радев уточни, че огромното предизвикателство в този момент е какъв брой още да работи този парламент.

Не мисля, че Народното събрание незабавно би трябвало да вдигне бялото знаме ", счита президентът.

Той добави, че преди да насрочи новите парламентарни избори ще се съветва с адвокати. Проблемът бил, че Изборният кодекс мери по дни след какъв брой време се насрочват те, а Конституцията мери месеци, което е проблем, тъй като февруари има 28 дни.

В същото време президентът даде индикации, че ще насрочи изборите за началото на април. Евентуална дата 26 март за Радев не е подобаваща, тъй като с изключение на всички друго се сменя часовото време, което можело да сътвори софтуерни проблеми. Освен това от Централната изборна комисия имали подозрения дали за толкоз малко време ще може да се обезпечи хартия за машините за гласоподаване.

На въпрос дали цели избори през април, Радев отговори:

Моята цел е да има оптимално добра организация на тези избори. Максимално бързо да се движим към тях и да не губим време “.

В последна сметка президентът заключи, че задачата му е страната да се движи бързо към новите избори, само че и те да са добре проведени.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинРумен Радев Гълъб Донев нови избори служебно държавно управление ПоследниНай-четениПолитика 40 Радев: Гълъб Донев остава длъжностен министър председател Компании 188 В България може да бъде построен нов цех за електромобилни елементи Енергетика 232 Капацитетът на „ Чирен “ се удвоява: Какво следва? Компании 352 80% от чиновниците на Twitter са напуснали след идването на Мъск Имоти 27422 Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България КомпанииОбновена 15733 Цялото произвеждане на шоколад NuCrema се мести в Костинброд Компании 5258 Индексация 2.0: Втори телеком подвига цените поради инфлацията Компании 4841 Какво следва: 2023 година и жилищният пазар от висок клас в България Всички новиниОще от ПолитикаВиж всичкиБСП няма да бави: Връща мандата още в понеделник Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР