Гадхайм, население 89 души, е тихо селце, обградено от ферми

...
Гадхайм, население 89 души, е тихо селце, обградено от ферми
Коментари Харесай

Това село с 89 души население ще е новият център на Европейския съюз

Гадхайм, население 89 души, е безшумно селце, обградено от ферми в централна Германия. Може да е единствено дребна точка на картата, само че Гадхайм ще се трансформира в алегорично значима точка. Когато Брекзит бъде финализиран през 2019г, селото ще стане новият географски център на Европейския съюз.

Точните координати на новия център на Европа водят до поле с рапица, благосъстоятелност на Карин Кеслер. Скоро там ще се появи влага на Европейски Съюз, с цел да бележи мястото.

Географският център на Европейски Съюз се мести всякога, когато страна влезе или излезе от съюза. Сегашният център е във Вестернгрунд, на 60км от Гадхайм, само че е там едвам от 2013г, когато Хърватия се причислява. Преди това, с включването на България и Румъния, центърът се оказва в Мейерхолд, Германия. Ако Шотландия гласоподава да се отдели от Англия и без значение да се включи в Европейски Съюз, географският център още веднъж ще се реалокира по посока Вестернгрунд.

Има няколко метода, с които географите пресмятат географския център на страна или земна маса и през годините е имало доста разногласия по отношение на кой е верен. Един от методите е посредством премерване на действителния център. Така да вземем за пример, географският център на Съединени американски щати е разпознат през 1918г посредством балансирането на картонена карта върху игла, с цел да се откри центъра на гравитацията й. Координатите се разминават едвам с 30км от същинския център, изчислен по-късно точно.

Модерните способи улесняват доста намирането на географския център, само че това не значи, че няма противоречиви точки.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР