Габровският драматичен театър Рачо Стоянов“ за първи път ще даде

...
Габровският драматичен театър Рачо Стоянов“ за първи път ще даде
Коментари Харесай

Гледайте `Свекърва` на Габровския театър като театрали

Габровският трагичен спектакъл „ Рачо Стоянов “ за първи път ще даде опция на театралните почитатели да се включат в особено предпремиерно зрелище. То ще бъде на комедията „ Свекърва “ по Антон Страшимиров – най-новият, шести театър на режисьора Петринел Гочев и габровската натрупа. Събитието ще се организира на 24 юни от 19.00 часа на сцената на театъра, ден по-рано преди формалната премиера на постановката.

Местата са лимитирани, а феновете, закупили билети, ще гледат „ Свекърва “ като същински експерти от театралните среди. По своя темперамент представлението ще бъде генерална подготовка, на която ще участва режисьорът. Публиката ще бъде потопена в процеса на правене на спектакъл. Тя ще стане очевидец на последните линии преди премиерата и на най-съкровените моменти, които са тестване както за актьорите, по този начин и за постановъчния екип.

Габровският спектакъл реши да опитва и да нажежи пристрастеностите като допусне външни фенове. От една страна те ще участват на финалния стадий от работния развой, а от друга – актьорите ще чуят първата преценка непосредствено от тях. До в този момент на предпремиерни представления участват експерти от театралните среди, а събитията са затворени за аудитория. Сега ще се даде опция на феновете директно да вземат участие в последната фаза по подготовката на спектакъла преди излизането му на огромна сцена.

От театъра са замислили спомагателни изненади за феновете преди началото на представлението. От 18.00 часа за тях ще бъде проведен коктейл, който ще върне позабравени театрални обичаи – публиката да се среща преди спектакъла, да поддържа връзка и да основава нови обществени контакти. След това феновете ще бъдат разведени из театралните пространства – гардеробна, дрешник, с цел да усетят директно каква е атмосферата „ зад кулисите “.

В постановъчния екип на „ Свекърва “ влизат художникът Даниела Николчова, композиторът Ян Руменин, хореографът Светлана Цвяткова, фотографът Росина Пенчева и помощник-режисьорът Гинка Дичева. Ролите се извършват от артистите на Драматичен спектакъл „ Рачо Стоянов “ – Надежда Петкова, Велислава Маринкова, Тони Христова, Адриана Димова, Димо Димов, Стоян Руменин, Живко Гущеров и Ангел Калев.

Премиерата на „ Свекърва “ на режисьора Петринел Гочев ще бъде на 25 юни 2019 година от 19.00 часа на сцената на театъра. Публиката ще бъде въвлечена в амалгама от спектакъл, танго, валс, сантиментални балади, сценографски авангардизъм и актуален прочит на класическия текст. Героите, комичните обстановки, протичащото се на сцената непосредствено ще влияят и ще си взаимодействат с публиката. В тази режисура интерактивността е наложителна и всички загради са свалени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР